Pünkösdi lovas napok

on péntek, 13 máj. 2016. Posted in Események

Pünkösdi lovas napok

Pünkösdi lovas napok

Lovassporttal kapcsolódhat ki a pünkösdi hétvégén a Kiskunhalasi és környékbeli lakosság. Május 14-én, szombaton Halason, míg rá egy napra, vasárnap Zsanán rendeznek regionális díjugrató versenyeket. A Hirling József Lovasparkban tartandó eseményre már több, mint 100 start igényt regisztrált a Kiskunhalas Lovas és Szabadidő Központ rendező csapata. A nyolc versenyszámra elsősorban halasi és környékbeli sportolók jelezték az indulási szándékukat, de a nevezési listán a megyén kívülről is szerepelnek jól ismert lovasok.

Második nap - Veteránok közönség sikere

on vasárnap, 01 máj. 2016.

Második nap - Veteránok közönség sikere

Nyolc versenyszám 155 induló szombaton az Országos Minősítő Díjugrató Versenyen, no meg remek, nézőcsalogató időjárás jellemezte a kiskunhalasi hosszú lovas hétvége harmadik napját. Ismét tapsolhattak helyi sikernek Füzér Gábor (Filibert) jóvoltából a halasi nézők, de ma sem maradtak arany nélkül a Horváth Balázs (PM Chaccera) rajongók. Izgalmas összevetéseket láthatott a közönség, de elvitathatatlan az öregfiúk versenyének népszerűségi dominanciája. Az utolsó versenyszámot szépszámú néző várta meg és a tizenegy veterán lovas gyűjtötte be a nap a legerősebb tapsát. A nap eredményei az alábbiakban található.

Harmadik nap - Dupla elsőségek napja

on kedd, 03 máj. 2016. Posted in Versenyek

Harmadik nap - Dupla elsőségek napja

A Kiskunhalasi Országos Minősítő Díjugrató Verseny utolsó napján került sor a legrangosabb versenyszámok megtartására, amelyek mellett show műsor is szórakoztatta a szépszámú közönséget, az izsáki csikósok és pusztafogatuk jóvoltából. Kiskunhalas Város Nagydíját, a kitartásos magas-ugratást sikeres, 190 cm-es ugrásokkal Búza Krisztián (Canteloup J. N.) és Szász Attila (Zelda) holtversenyben nyerték. Az MKB Bank 145 cm-es nagydíján pedig Kovács Henri (Chacco Prinz) és Horváth Balázs (PM Diana) osztoztak.

Első nap - Horváth dupla, halasi győztesek

on péntek, 29 április 2016. Posted in Füves versenypálya, Versenyek

Első nap - Horváth dupla, halasi győztesek

Horváth dupla, halasi győztesek

Hét versenyszámot tartottak a pénteki napon a Hirling József Lovasparkban megrendezett Országos Minősítő Díjugrató verseny első napján. Az időjárás az első versenyszámot befolyásolta némileg, mert szemerkélt az eső, de ez nem okozott gondot a jól felkészített lovaknak. 110 cm-es magasságon indult a verseny és a nap végére már 140 cm-es pályán lovagoltak az utolsó, nyitott versenyszámban. Ha lett volna, a nap legdíját Horváth Balázs kapta volna két elsősége okán. A halasi nézők pedig két elsőségnek örülhettek, Füzér Flóra (Carmen) és Tuska Pál (Félcent) jóvoltából.

Az ötszörös magyar bajnok lovas, Horváth Balázs ismét remek pályákat teljesített. PM Lavarone-val első, PM Chaccera-val második lett hat éves lovak stílusversenyében, aztán PM Casello-val a nyitott 130-as, kétfázisos számot nyerte.