Felavatták a megújult Hirling József Lovasparkot

on vasárnap, 26 augusztus 2018.

Megszépült a Hirling József Lovaspark és erről meggyőződhettek mindazok, akik vasárnap részt vettek az ünnepélyes avatón. A 400 millió forintos beruházás átadására Kiskunhalasra érkezett a rendezvény fővédnökének, Pintér Sándor belügyminiszternek a képviseletében Csampa Zsolt helyettes államtitkár, valamint a forrás elnyeréséért sokat munkálkodó dr. Budai Gyula kormánybiztos is. Elhangzott, hogy ez csak a fejlesztés első üteme, a halasiak bízhatnak majd a folytatásban és a további felújításokban.

 

Mint arról az elmúlt hónapokban többször beszámoltunk a kormányzat 400 millió forintos támogatást nyújtott a Hirling József Lovaspark fejlesztésére. A munkálatok az év elején kezdődtek el és a közelmúltban fejeződtek be. A létesítmény üzemeltető Kiskunhalas Lovas- és Szabadidő Központ Kft. megbízásából a kivitelezők még az utolsó napokban is megfeszítetten dolgoztak azért, hogy semmi sem zavarja meg az ünnepélyes avatót. Szép környezet, kulturált körülmények és a dísztribün előtt egy lovas élőkép fogadta a látogatókat vasárnap délelőttől.

Az ünnepélyes esemény elején leleplezték Suti István emléktábláját, aki a II. világháborút követő időszak nyári olimpiáinak legeredményesebb magyar színekben versenyző egyéni lovas sportolója  volt.

A városvezető elismeréseket adott át Fekete Jánosnak, Antóni Tamásnak és Lengyel Szilárdnak, akik vállalkozóként komoly munkát végeztek a beruházás során.

 

Az ünnepélyes átadáson sokszínű közönségszórakoztató, család és gyermekbarát programokat szervezett a Lovas és Szabadidő Központ Kft. Kiskunhalas város nagydíját Hegedűs Kristóf SAI PAN Z-vel nyerte (címképen) két méteres magasságon. A versenyek mellett, a bázison elérhető minden lovas szakág bemutatkozott, a nap eseményeit a Halas Concert Band Nyár esti fúvós galopp koncertje zárta Gál Gabi operaénekes sztárvendég közreműködésével.

 Forrás: Halasmédia

Halasra figyeltek a magyar lovasok

on kedd, 07 augusztus 2018.

A Kiskunhalasi Lovasbandérium szervezésében a megújult Hirling József Lovasparkban július 26-29-én került megrendezésre az Országos Minősítő Díjugrató Verseny és Grand Prix – 5.

Az országosan is elismert füves pálya jól vizsgázott, a rendezők ideális körülményt biztosítottak a nívós rendezvénynek. Rekordszámú nevezés érkezett, hisz a 4 nap alatt a több mint 100 lovas 219 lóval, 616 starthellyel vett részt a minősítő, majd a vasárnapi Grand Prix versenyen, melynek lebonyolítása a huszár hagyományoknak megfelelően történt. A Bandérium tagjai aktívan vettek részt a mindennapi munkában, a lószemlétől az akadályállításon, a felvezetésen át a díjátadásokig. A verseny során kiemelt szerepet és figyelmet kapott az újonnan készült „huszár” akadály, mely szintén a hagyományőrző célt szolgálja.

Az eredmények tekintetében megoszlottak a sikerek, hisz az ország minden részéről érkező klubok, egyesületek szinte mindegyike vitt magával serleget. A halasi lovasok is szépen szerepeltek, a négy nap alatt összesen 15 lovas került be az első 6 helyezett közé.

Jó hangulatú, színvonalas lebonyolítású versenyen van túl a Lovasbandérium, ezzel is tovább népszerűsítette a Lovasparkot, valamint Kiskunhalas város sport és turisztikai értékeit.

Véget ért a felújítás - jöhet a megnyitó

on kedd, 07 augusztus 2018.

A Lovaspark várva várt nagyszabású felújítása befejeződött. A házigazdák avató ünnepnapot szerveznek valamennyi lovasbarát és érdeklődő részére. A nap folyamán a létesítmény átadása mellett emléktábla leleplezés, díjugrató versenyek, lovas bemutatók, karusszel, huszártiszt avatás, pussiance, majd a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar koncertje szórakoztatja a látogatókat. A gyerekeket egész nap ingyenes játszótér (csúszdás légvár, játszóház, trambulin) valamint lufihajtogató bohóc várja. Az avató napján a Sóstó Csárda által gigabográcsban főtt babgulyás 600 Ft-ért kapható, s mellé a nap itala, a sör csupán 200 Ft lesz.

Lovaspálya avató: 2018. augusztus 19., vasárnap 9 órától

Programok

 • 09:00 – Díjugrató versenyszámok
  Lovas show, karüsszel
 • 11:50 – Suti István névadó ünnepség és emléktábla leleplezése
 • 12:00 – Pályaátadó ünnepség
  Huszár tisztek avatása
  Szimultán díjugrató verseny
 • 13:30 – Puissiance, kitartásos magasugratás
 • 15:00 – A nap versenyszáma, a nemzeti válogatott tagjaival
 • 16:00 – A Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar önálló koncertje

Weinhardt Virág Európa élvonalában

on szerda, 18 július 2018.

Franciaországban, Fontainebleau-ban rendezték a 2018. évi Gyermek, Ifjúsági és Fiatal lovas Európa Bajnokságot az elmúlt héten. A csapatban és egyéniben is Európa élmezőnyében kiválóan teljesítettek fiatal korosztályban lovasaink. A csapat, amelynek a Kiskunhalasi LTSE lovasa, Weinhardt Virág is tagja volt tizedik lett. Virág Chiclanával (címképen) az egyéni döntőben tizenötödik lett.

A fiatal lovasok a felnőtt kategóriához hasonló technikájú és méretű pályán teljesítettek remekül a Párizstól délre, mint egy hetven kilométerre található Európa-bajnokság helyszínén, Fontainebleau-ban. A magyar fiatal kategória válogatottja csapatban a legjobb tízbe tudott lovagolni.

A csapat legjobbja ezúttal ifj. Lázár Zoltán volt, aki Katyusával a csapatverseny első fordulójában egy hibaponttal, majd másodszorra öt hibaponttal lovagolta be magát a vasárnapi fináléba. A kiskunhalasi Weinhardt Virág Chiclanával a vadászugratásban érte el a magyar csapat legjobb eredményét, majd négy és kilenc hibaponttal ismét bizonyította, hogy rá lehet számítani. A tizenkilenc éves halasi lovas hölgy pályafutása során, a harmadik korosztályában is Európa-bajnoki döntőt lovagolhatott. Weinhardt Virág edzője Füzér Gábor.A 10. helyezett magyar csapatban szerepelt a hódmezővásárhelyi, Markó Rebeka Enjoyyal és a hévízi, Hollé Sára Clintuszszal. Az első helyet Nagy-Britannia szerezte meg.

Vasárnap a fiatal lovas kategóriában egyéni versenyében Weinhardt Virágért és ifj. Lázár Zoltánért szoríthattak a lovasbarátok. Mindkét lovasunk kvalifikálódott a 150 cm magasságú, kétfordulós fiatal lovas Európa-bajnoki döntőbe. Az utolsó ugrásig professzionálisan lovagoltak. Ifj. Lázár Zoltán Katyusával, az első fordulót tizenkettő, Weinhardt Virág Chiclanával nyolc hibaponttal teljesítette, majd a második fordulóban ismét bizonyították felkészültségüket és két hibátlan pályával zárták a kontinensviadalt. Ifj. Lázár Zoltán tizenharmadik és Weinhardt Virág tizenötödik helyezése minden idők legjobb egyéni teljesítménye a korosztályban. Ifj. Kövy Andrásszövetségi kapitány elégedettségének adott hangot, hogy lovasaink ilyen kiváló eredményt értek el.

Alig másfél hét a legjobb magyar lovasok Kiskunhalason találkoznak a július 26. és 29. között megrendezésre kerülő országos minősítő díjugrató verenyen és grand prix-n. Az eseményre ingyenes lesz a belépés a Hirling József Lovasparkba.

Forrás: Halasmedia

 

2020 Popup Balloon