Halasi lovassikerek Balatonvilágoson

on hétfő, 09 július 2018.

 

Balatonvilágoson rendeztek országos minősítő díjugrató versenyt a hétvégén, amelyen halasi lovasok is nyeregbe szálltak különböző kategóriákban. A kiskunhalasi LTSE és a Határőr Dózsa SE lovasai próbáltak szerencsét. Fazekas István és Füzér Gábor jóvoltából aranyérmeknek, Füzér Zsófinak köszönhetően ezüstnek örülhettek a lovas barátok. (címképen Füzér Gábor, archiv fotó)

A 2018. évre kiírt Díjugrató Országos verseny egyik minősülő helyszíne volt Balatonvilágos, melyen a versenyszámok az országos bajnokságra, a tenyészversenyre, a championátusra és a Némethy Bertalan regionális bajnokságra kvalifikáláshoz segíthettek lovasoknak.

Pénteken, a 120 cm-es nyitott számban Fazekas István (Határőr Dózsa SE) Elise nevű lován végzett az első helyen. Szombaton a 110 cm ifjúsági versenyszámban a Kiskunhalasi  LTSE  lovasa,  Füzér Zsófi Mályva Virággal 2. lett. A szintén 110 cm-es, de már öt éves lovak között folyó versengésben Füzér Gábor (Kiskunhalasi  LTSE)  Á’Legard D Espoir nevű lovával első lett. Azután Füzér Gábor ismételni tudta sikerét egy 125 cm-es számban Filibert nyergében. A nyitott kört, amely időre ment, hibátlan lovaglással, két másodperces előnnyel nyerte meg a páros.

A Pulai Lovaspark SE által rendezett verseny zsűrijében egy halasi versenybíró,  Bölecz Virág Ráhel is részt vállalt. A halasi lovassportszerető közönség is találkozhat hamarosan a legjobb magyar díjugratókkal, hiszen július 26 és 29 között rendeznek országos minősítő versenyt és Grand Prix-t a Hirling József Lovasparkban.

Forrás: Halasmédia

Karádi László edzőtábor a Lovasparkban

on szerda, 04 július 2018.

Országosan neves lovas szakember jön Kiskunhalasra az elkövetkező napokban.

  Karádi László, a Magyar Lovas Szövetség Díjugrató Szakág elnökségi tagja nem először jár városunkban, mint mondta, szeret ide jönni. Július 5-6-án tart felkészülési edzést különböző korosztály és kategória tagjai részére, s látja el őket hasznos tancsokkal, s azzal is finomítják az az addig megszerzett tudást, tapasztalatot. Az edzésnek a Lovaspark megújult bemelegítő pályája ad helyet, mely az egész létesítmény rekonstrukciója keretében kapott modern és praktikus filces-homokos borítást, valamint került a felszín alá vízgyűjtő, elvezető réteg, mely következtében a nagy esőzések akalmával sincs akadálya a használatának. 

Napközis lovastábor

on péntek, 06 július 2018.

A nyár a kikapcsolódás, a pihenés, a feltöltődés és főleg, az élménygyűjtés ideje. Ebben lehet kiváló partner a halasi Lovasbandérium Egyesület, akik már hagyományosan szervezik a szünidőben a gyerekek részére a lovas tábort. A Lovasparkban folyó építési munkálatok ebben az évben azonban nem teszik lehetővé, hogy a szokott helyen tartsák meg, ezért rendhagyó módon a Pirtói lovastanya ad otthont a szép számmal jelentkező ló-, állat,- és természetbarát gyerekeknek. A reggeltől estig, szép környezetben zajló programok évek óta népszerűek a családok számára, ezért a szülők örömmel bízzák gyermekeiket a szakszerű táborvezetőkre, tudják, hogy a jó hangulat, az ott eltöltött idő mindenkinek emlékezetes lesz. A nyári napközis lovas tábor időpontjai: 2018. július 9-13. valamint augusztus 13-17. Jelentkezni Rózsahegyi Róbertnél lehet: 30/69 11 391

Szépül a Lovaspark

on csütörtök, 28 június 2018. Posted in Események

Javában folyik a kiskunhalasi Hirling József Lovaspark nagy volumenű felújítása, aminek befejezését a kivitelező augusztus elejére tervezi, de a már meghirdetett Grand Prix - 5 versenyt július utolsó hetében megtartják. Az időjárás azonban nem kedvez a munkálatoknak, ezért a házigazdák úgy döntöttek, hogy a július 7-8-ra meghirdetett Regionális versenyt elhalasztják. A versenyzőknek, érdeklődőknek tehát Kiskunhalason a következő, 4 napos díjugrató verseny július 26-án kerül megrendezésre.

 

 

2020 Popup Balloon