Harmadik nap - Dupla elsőségek napja

on kedd, 03 máj. 2016. Posted in Versenyek

Harmadik nap - Dupla elsőségek napja

A Kiskunhalasi Országos Minősítő Díjugrató Verseny utolsó napján került sor a legrangosabb versenyszámok megtartására, amelyek mellett show műsor is szórakoztatta a szépszámú közönséget, az izsáki csikósok és pusztafogatuk jóvoltából. Kiskunhalas Város Nagydíját, a kitartásos magas-ugratást sikeres, 190 cm-es ugrásokkal Búza Krisztián (Canteloup J. N.) és Szász Attila (Zelda) holtversenyben nyerték. Az MKB Bank 145 cm-es nagydíján pedig Kovács Henri (Chacco Prinz) és Horváth Balázs (PM Diana) osztoztak.

Első nap - Horváth dupla, halasi győztesek

on péntek, 29 április 2016. Posted in Füves versenypálya, Versenyek

Első nap - Horváth dupla, halasi győztesek

Horváth dupla, halasi győztesek

Hét versenyszámot tartottak a pénteki napon a Hirling József Lovasparkban megrendezett Országos Minősítő Díjugrató verseny első napján. Az időjárás az első versenyszámot befolyásolta némileg, mert szemerkélt az eső, de ez nem okozott gondot a jól felkészített lovaknak. 110 cm-es magasságon indult a verseny és a nap végére már 140 cm-es pályán lovagoltak az utolsó, nyitott versenyszámban. Ha lett volna, a nap legdíját Horváth Balázs kapta volna két elsősége okán. A halasi nézők pedig két elsőségnek örülhettek, Füzér Flóra (Carmen) és Tuska Pál (Félcent) jóvoltából.

Az ötszörös magyar bajnok lovas, Horváth Balázs ismét remek pályákat teljesített. PM Lavarone-val első, PM Chaccera-val második lett hat éves lovak stílusversenyében, aztán PM Casello-val a nyitott 130-as, kétfázisos számot nyerte. 

Második nap - Veteránok közönség sikere

on vasárnap, 01 máj. 2016.

Második nap - Veteránok közönség sikere

Nyolc versenyszám 155 induló szombaton az Országos Minősítő Díjugrató Versenyen, no meg remek, nézőcsalogató időjárás jellemezte a kiskunhalasi hosszú lovas hétvége harmadik napját. Ismét tapsolhattak helyi sikernek Füzér Gábor (Filibert) jóvoltából a halasi nézők, de ma sem maradtak arany nélkül a Horváth Balázs (PM Chaccera) rajongók. Izgalmas összevetéseket láthatott a közönség, de elvitathatatlan az öregfiúk versenyének népszerűségi dominanciája. Az utolsó versenyszámot szépszámú néző várta meg és a tizenegy veterán lovas gyűjtötte be a nap a legerősebb tapsát. A nap eredményei az alábbiakban található.

2016.04.28. Regionális verseny

on péntek, 29 április 2016. Posted in Versenyek

2016.04.28. Regionális verseny

Helyi versenyzők remeklése

Hét versenyszámban 141 startot láthatott a közönség a csütörtöki Kiskunhalasi Regionális Díjugrató Versenyen. Eredményességben a helyi és környékbeli lovasok domináltak. Kiemelkedett a Kiskunhalasi Lovasbandérium sportolója, Nagy Liza (Diolen és Regina), aki egymásután két délelőtti versenyszámot is győztesen fejezett be. Az Equirria LK lovasai jó napot zártak Fodor Gábor (La Bomba) és Kiss Lizanna (Maszk) elsőségének és több jó helyezésnek köszönhetően. A nap legnehezebb, utolsó, nyitott 120 cm-es számát a Békéscsabáról érkezett Plavecz Szabrina (Boni) nyerte. (A címképen Nagy Liza /Rgina/, fotó: Hajdu Krisztina)