Első nap - Horváth dupla, halasi győztesek

on péntek, 29 április 2016. Posted in Füves versenypálya, Versenyek

Első nap - Horváth dupla, halasi győztesek

Horváth dupla, halasi győztesek

Hét versenyszámot tartottak a pénteki napon a Hirling József Lovasparkban megrendezett Országos Minősítő Díjugrató verseny első napján. Az időjárás az első versenyszámot befolyásolta némileg, mert szemerkélt az eső, de ez nem okozott gondot a jól felkészített lovaknak. 110 cm-es magasságon indult a verseny és a nap végére már 140 cm-es pályán lovagoltak az utolsó, nyitott versenyszámban. Ha lett volna, a nap legdíját Horváth Balázs kapta volna két elsősége okán. A halasi nézők pedig két elsőségnek örülhettek, Füzér Flóra (Carmen) és Tuska Pál (Félcent) jóvoltából.

Az ötszörös magyar bajnok lovas, Horváth Balázs ismét remek pályákat teljesített. PM Lavarone-val első, PM Chaccera-val második lett hat éves lovak stílusversenyében, aztán PM Casello-val a nyitott 130-as, kétfázisos számot nyerte. 

Szent György napi vigadalom a Lovasbázison

on szerda, 20 április 2016.

Szent György napi vigadalom a Lovasbázison

Szent György nap a lovasbázison

Elsősorban családoknak, gyermekeknek szervez nyitott programot a Kiskunhalasi Lovasbázis Szent György napján, április 24-én vasárnap. A 9-től - 17 óráig tartó komplex programsorban, hagyományápolás, történelem, sport, játékok és egyéb a szabadidő kreatív eltöltésére való elfoglaltságokat állítottak össze a szervezők. Természetesen a lovasbázison a lovaglás sem marad el, mert aki kedvet érez, az nyeregbe szállhat, amit szakavatott lovas szakemberek felügyelnek. A rendezvény része annak a hosszú távú stratégiának, amelyben a lovasbázis üzemeltetői a lovassporton túl az egyéb érdeklődésű és programokat kedvelőknek is kinyitja a bázis területét. A belépés a lovasiskola területére ingyenes, a részletek az alábbiakban olvashatók.

 

2016.04.28. Regionális verseny

on péntek, 29 április 2016. Posted in Versenyek

2016.04.28. Regionális verseny

Helyi versenyzők remeklése

Hét versenyszámban 141 startot láthatott a közönség a csütörtöki Kiskunhalasi Regionális Díjugrató Versenyen. Eredményességben a helyi és környékbeli lovasok domináltak. Kiemelkedett a Kiskunhalasi Lovasbandérium sportolója, Nagy Liza (Diolen és Regina), aki egymásután két délelőtti versenyszámot is győztesen fejezett be. Az Equirria LK lovasai jó napot zártak Fodor Gábor (La Bomba) és Kiss Lizanna (Maszk) elsőségének és több jó helyezésnek köszönhetően. A nap legnehezebb, utolsó, nyitott 120 cm-es számát a Békéscsabáról érkezett Plavecz Szabrina (Boni) nyerte. (A címképen Nagy Liza /Rgina/, fotó: Hajdu Krisztina)

 

Regionális verseny

on kedd, 19 április 2016.

Regionális verseny

Hasznos regionális verseny

Vasárnap tartotta a szűk két hét múlva sorra kerülő Országos Minősítő és Díjugrató Verseny próbaüzemét a Kiskunhalasi Lovas és Szabadidő Központ szervezőcsapata. Az egynapos regionális díjugrató versenyen jól vizsgázott a négy évszakos pálya és a versenyszervezői háttér is. A szabadtéri szezonnyitó versenyen 8 versenyszámban, 138 start történt. A halasi lovasok szinte kivétel nélkül nyeregbe szálltak a hazai pályán, de a megyén kívülről is jó néhányan tesztelték a halasi verseny körülményeket.