Napközis lovastábor

on péntek, 06 július 2018.

A nyár a kikapcsolódás, a pihenés, a feltöltődés és főleg, az élménygyűjtés ideje. Ebben lehet kiváló partner a halasi Lovasbandérium Egyesület, akik már hagyományosan szervezik a szünidőben a gyerekek részére a lovas tábort. A Lovasparkban folyó építési munkálatok ebben az évben azonban nem teszik lehetővé, hogy a szokott helyen tartsák meg, ezért rendhagyó módon a Pirtói lovastanya ad otthont a szép számmal jelentkező ló-, állat,- és természetbarát gyerekeknek. A reggeltől estig, szép környezetben zajló programok évek óta népszerűek a családok számára, ezért a szülők örömmel bízzák gyermekeiket a szakszerű táborvezetőkre, tudják, hogy a jó hangulat, az ott eltöltött idő mindenkinek emlékezetes lesz. A nyári napközis lovas tábor időpontjai: 2018. július 9-13. valamint augusztus 13-17. Jelentkezni Rózsahegyi Róbertnél lehet: 30/69 11 391

Szépül a Lovaspark

on csütörtök, 28 június 2018. Posted in Események

Javában folyik a kiskunhalasi Hirling József Lovaspark nagy volumenű felújítása, aminek befejezését a kivitelező augusztus elejére tervezi, de a már meghirdetett Grand Prix - 5 versenyt július utolsó hetében megtartják. Az időjárás azonban nem kedvez a munkálatoknak, ezért a házigazdák úgy döntöttek, hogy a július 7-8-ra meghirdetett Regionális versenyt elhalasztják. A versenyzőknek, érdeklődőknek tehát Kiskunhalason a következő, 4 napos díjugrató verseny július 26-án kerül megrendezésre.

 

 

Karádi László edzőtábor a Lovasparkban

on szerda, 04 július 2018.

Országosan neves lovas szakember jön Kiskunhalasra az elkövetkező napokban.

  Karádi László, a Magyar Lovas Szövetség Díjugrató Szakág elnökségi tagja nem először jár városunkban, mint mondta, szeret ide jönni. Július 5-6-án tart felkészülési edzést különböző korosztály és kategória tagjai részére, s látja el őket hasznos tancsokkal, s azzal is finomítják az az addig megszerzett tudást, tapasztalatot. Az edzésnek a Lovaspark megújult bemelegítő pályája ad helyet, mely az egész létesítmény rekonstrukciója keretében kapott modern és praktikus filces-homokos borítást, valamint került a felszín alá vízgyűjtő, elvezető réteg, mely következtében a nagy esőzések akalmával sincs akadálya a használatának. 

Grand Prix Kiskunhalason

on péntek, 22 június 2018. Posted in Füves versenypálya


Jelenleg még tart a kiskunhalasi Lovaspark felújítása, de a szervezők már javában készülnek a következő nagy versenyre. A lovasok naptárában pedig ott szerepel július utolsó hétvégéje: irány Kiskunhalas!

Helyszín: Hirling József  Lovaspark, 6400 Kiskunhalas, Szabó Ervin utca 2/A
Időpont: 2018. július 27-29.

Röviden a GP versenyekről

A Grand Prix (GP) versenyek lényege, hogy egy lovas-ló páros egy verseny alkalmával csak egy GP számban indulhat, de egy lovas az általános szabályok szerint akár 3 lóval is indulhat, ha teljesítette a jogosultság feltételét. 

Az indulási jogosultságot az adott versenyen kell megszereznie a párosnak, a kategóriának megfelelő (vagy annál magasabb), az előző két napon teljesített legalább egy befejezett pályával. A gyermek, az amatőr és a 25 év alatti valamint a felnőtt lovasok külön-külön kerülnek elbírálásra. A döntőket vasárnap rendezik, ahol extra pénzdíjak és tárgyjutalmak várják a győzteseket.