Az országos bajnok lovascsapatot köszöntötték

on hétfő, 03 szeptember 2018. Posted in Füves versenypálya

Egy héttel ezelőtt hatalmas sikert ért el a Bács-Kiskun megyei válogatott a Fiat Díjugrató Országos Bajnokságon. A csapat aranyérmet nyert, a tagjai pedig egytől-egyig halasi lovasok. A Füzér Flóra, Weinhardt Virág, Fazekas István és Füzér Gábor alkotta gárdát vasárnap kora délután köszöntötte a város nevében Farkas Dániel alpolgármester.

A Bács-Kiskun megyei válogatott parádés teljesítménnyel lett első a Fiat Díjugrató Országos Bajnokságon. Őket köszöntötték a lovasverseny közönsége előtt. Füzér Flóra Jethro, Weinhardt Virág Chiclana, Fazekas István Walter, míg Füzér Gábor J'Taime nyergében érkezett meg a főépület elé, a csapatvezető Béressy Krisztiánnal az élen.

- Néhány nappal ezelőtt adtuk át a megújult Hirling József Lovasparkot és máris remek eredményt tudunk ünnepelni. Éppen ezek miatt vállalkoztunk a beruházásra, ez a siker Kiskunhalas sikere is - fogalmazott köszöntőjében Farkas Dániel Kiskunhalas alpolgármester. A politikus ajándékokat adott át az országelső lovasoknak. Weinhardt Virágnak külön is gratulált az alpolgármestere, ugyanis a sportág egyetlen Európa-bajnoka a felnőtt magyar bajnokságon a második helyen végzett.

 Forrás: Halasmédia

Regionális és országos díjugrató verseny Kiskunhalason

on vasárnap, 26 augusztus 2018.

Augusztus 31-én a 70-75 és a 80-85 cm-es felkészítő versenyszámokban a kezdő lovasok is összemérhetik tudásukat a felújított Hirling József Lovasparkban. A gyakorlott lovasokat ugyanezen a napon a regionális verseny 90-125 cm-es pályái várják, míg az országos megmérettetésre szeptember 1-2. között kerül sor 100-135 cm-en.

  • Helyszín: Hirling József Lovaspark, 6400 Kiskunhalas, Szabó Ervin utca 2/A
  • Időpont: 2018. augusztus 31. és szeptember 2. között:
    - augusztus 31. felkészítő és regionális díjugrató verseny
    - szeptember 1-2. országos díjugrató verseny
Szeretettel vár minden versenyzőt és nézőt 2018. augusztus 31-én, szeptember 1-jén és 2-án a felújított Hirling József Lovaspark!

 

Szép idő - szép eredmények

on hétfő, 03 szeptember 2018. Posted in Füves versenypálya

Igazi nyári hangulatú, népes verseny-hétvégén van túl a Lovaspark. Végig szikrázó napsütésben mérhették össze tudásukat a különböző kategóriájú lovasok a 3 nap alatt. Először regionális keretek között, majd a következő két nap országos megmérettetésre került sor, melyekre összesen 545 startot regisztráltak a versenyirodán. Pénteken még a felújított és jól vizsgázó filces pályán lovagoltak, majd szombattól már a hagyományos füvesen építette az akadálypályát Karádi László és csapata. 

A 3 nap sok szép halasi sikert hozott ifjúsági és felnőtt kategóriában egyaránt. A regionálison két versenyszámban állhatott a dobogó legfelső fokára Pintér Dóra és Bíró Luca, valamint a másodikra Tuska Péter és Fazekas István. Az országos versenyen szintén két első helyezettünk lett Kovácsné Vetró Adrienn és Fazekas István személyében, valamint 3 második, amelyen Pintér Dóra és Füzér Zsófi osztozott. 

 

Felavatták a megújult Hirling József Lovasparkot

on vasárnap, 26 augusztus 2018.

Megszépült a Hirling József Lovaspark és erről meggyőződhettek mindazok, akik vasárnap részt vettek az ünnepélyes avatón. A 400 millió forintos beruházás átadására Kiskunhalasra érkezett a rendezvény fővédnökének, Pintér Sándor belügyminiszternek a képviseletében Csampa Zsolt helyettes államtitkár, valamint a forrás elnyeréséért sokat munkálkodó dr. Budai Gyula kormánybiztos is. Elhangzott, hogy ez csak a fejlesztés első üteme, a halasiak bízhatnak majd a folytatásban és a további felújításokban.

 

Mint arról az elmúlt hónapokban többször beszámoltunk a kormányzat 400 millió forintos támogatást nyújtott a Hirling József Lovaspark fejlesztésére. A munkálatok az év elején kezdődtek el és a közelmúltban fejeződtek be. A létesítmény üzemeltető Kiskunhalas Lovas- és Szabadidő Központ Kft. megbízásából a kivitelezők még az utolsó napokban is megfeszítetten dolgoztak azért, hogy semmi sem zavarja meg az ünnepélyes avatót. Szép környezet, kulturált körülmények és a dísztribün előtt egy lovas élőkép fogadta a látogatókat vasárnap délelőttől.

Az ünnepélyes esemény elején leleplezték Suti István emléktábláját, aki a II. világháborút követő időszak nyári olimpiáinak legeredményesebb magyar színekben versenyző egyéni lovas sportolója  volt.

A városvezető elismeréseket adott át Fekete Jánosnak, Antóni Tamásnak és Lengyel Szilárdnak, akik vállalkozóként komoly munkát végeztek a beruházás során.

 

Az ünnepélyes átadáson sokszínű közönségszórakoztató, család és gyermekbarát programokat szervezett a Lovas és Szabadidő Központ Kft. Kiskunhalas város nagydíját Hegedűs Kristóf SAI PAN Z-vel nyerte (címképen) két méteres magasságon. A versenyek mellett, a bázison elérhető minden lovas szakág bemutatkozott, a nap eseményeit a Halas Concert Band Nyár esti fúvós galopp koncertje zárta Gál Gabi operaénekes sztárvendég közreműködésével.

 Forrás: Halasmédia