Nemzetközi lovasverseny lehet Halason

on kedd, 28 november 2017. Posted in Események

Nemzetközi lovasverseny lehet Halason

Kétnapos díjugrató szakágvezetői értekezlet kezdődött kedden a Pirtó Lovasfogadó étteremben. A díjugrató szakbizottság elnökségének találkozóján a szabályok jövő évre vonatkozó módosítása, a versenyeztetési rendszer alakítása áll a megbeszélések fókuszában. A szakmai koordináción azt is megtudtuk, jövőre nemzetközi kategóriás lehet a május 1-i halasi lovasverseny.

Szabadon idomítás mesterfokon

on vasárnap, 05 november 2017. Posted in Események

Szabadon idomítás mesterfokon

Tászler Melinda, a fiatal szabadon idomító tehetség vendégeskedett szombaton a Hirling József Lovasparkban.  A lovaival kantár, nyereg  nélkül lóidomító munkát bemutató halásztelki hölgy elvarázsolta a publikumot. Lehetőséget adott a közönségnek a részvételre, sőt gyakorlati tanácsot is adott a bázison tartott és előhozott lovak fejlesztésével kapcsolatban. A Kiskunhalasi Lovasbandérium meghívására érkezett szakember nagy tetszést aratott a közönség körében.

Pirtói kilovaglás

on hétfő, 13 november 2017. Posted in Események

Pirtói kilovaglás

Hagyomány a halasi lovasok körében az őszi kilovaglás, amely inkább egy szabadidős esemény és sok minden belefér. Ezúttal a Pirtó lovasfogadó lett a kiinduló, egyben érkezési pont, az útvonal pedig a környék homokbuckái között vezetett. A Lovas és Szabadidő Központ szervezésében történt kilovaglás egyben teszt is volt. Tervek szerint a fogadó lovas táborok központjaként is üzemel a jövőben és ez alkalommal is terepfelmérést végeztek a szervezők

Lovastorna edzések Halason

on péntek, 03 november 2017.

Lovastorna edzések Halason

Nagyüzem volt az őszi szünetben a Hirling József Lovasparkban. Ifj. Kövy András edzőtábora is népszerű volt a díjugratók körében, Frankó Balázs jóvoltából pedig a lovastorna (voltizs) rejtelmeibe és alapjaiba nyertek bepillantást az érdeklődők.