Tenyészverseny 1. nap

on csütörtök, 06 október 2016. Posted in Füves versenypálya, Versenyek

Tenyészverseny 1. nap

A pénteki nyitó napon 152 startot jegyeztek a 33. Díjugrató Országos Tenyészverseny szervezői Kiskunhalason. A 4-5-6 és utánpótlás korú lovakra remek feltételek vártak. Ideális, szélcsendes, derült idő jellemezte a napot és a vénasszonyok nyara elsősorban a magyar bajnokok által lovagolt hátasokat vitték a legjobbak közé. A nap négy versenyszámában az érmes helyezések során ötször magyar bajnokot szólított Szebényi Dániel műsorközlő versenybíró az eredményhirdetésre. Közülük a legeredményesebb lovas, az Airvent Lovas Club sportolója volt, akit két első helyezést szerzett lovaival. A helyi versenyzők jobbára a középmezőnybe vitték társaikat. A füves pálya minőségét, és a pályaépítését egységesen dicsérték a lovasok.

Regionális melegítés a tenyészre

on szerda, 14 szeptember 2016. Posted in Versenyek

Regionális melegítés a tenyészre

Regionális melegítés a tenyészre

Színvonalas regionális díjugrató lovasverseny ígérkezik szeptember 17-én Kiskunhalason. Szombaton a Hirling József  Lovasparkba látogató sportbarátok nagy mezőnyt láthatnak. Már a hét elején elérte a 150-et a startok száma, amely még növekedhet a nevezési határidő befejezéséig. A nyolc versenyszámban amatőrök, utánpótlás lovasok és felnőttek is nyeregbe szállnak. A rajtlistát böngészve a helyi lovasok színe-java Halasra jön versenyezni, de jó néhány országosan jegyzett díjugrató vendége lesz a rendező Lovas és Szabadidő Központ rendezvényének.

 

Szülőföldjén ismét a tenyész

on péntek, 23 szeptember 2016. Posted in Füves versenypálya

Szülőföldjén ismét a tenyész

Szülőföldjén ismét a tenyész

Mint sok mindenben a honi lovassport történetében, úgy a tenyészversenyek históriájában is úttörő szerepet vállalt Kiskunhalas, a Hirling József vezette Határőrség Lovasiskolájának köszönhetően. Az idén rendezik 33. alkalommal az országos díjugrató tenyészversenyt, amely elsősorban a lovak megméretése, a magyar tenyészállomány felmérése. Az  idén visszakerült szülőföldjére a tenyészverseny, hiszen itt rendezték meg először 1984-ben - és aztán sok éven át - a magyar díjugrató tenyészet versenyét. A 2016. szeptember 30-tól október 2-ig tartó, háromnapos versenyen a halasi lovasaréna Európa szerte elismert minőségű zöld gyepén adnak randevút egymásnak a díjugrató tenyészverseny résztvevői.

Tovább...

 

Szeptember 17. Regionális verseny

on péntek, 09 szeptember 2016. Posted in Versenyek

Szeptember 17. Regionális verseny

Kedves Lovasok!

Soron következő eseményünk 2016. szeptember 17-én (szombaton) tartandó egy napos regionális verseny.

Minden kedves lovast, és lovassport iránt érdeklődőt sok szeretettel vár a Hirling József Lovaspark!


Jelentkezés és további feltételek a dígugratás.hu hivatalos oldalán megtalálhatók.