Brávó halasi lovastornászok

on hétfő, 04 március 2019.

A XXI. Műlovas Versenyt rendezték meg  Budapesten, az Újlaki Általános Iskola tornatermében március 3-án.  Az alig féléve alakult és működő  kiskunhalasi lovastornász csapat ellátogatott a rendezvényre. A Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesülete lovastornában újonc sportolóinak bemutatkozása a vártnál is jobban sikerült .

A Határőrség Lovasiskolájában a 70-es évektől komolyan foglalkoztak a lovastornával, mint a lovassportokra jól felkészítő előiskolára.  A bázis fénykorának halványulása, később a bázis bezárása azonban megpecsételte a lovastornát. Ezt élesztették fel a Hirling József Lovasparkban alig féléve. A XXI. Műlovas Versenyt rendező Pasaréti Honvéd Lovas SE, Lovastorna Szakosztálya remek körülményeket biztosított az esemény megrendezéséhez és a halasi eredmények azt igazolják, jól döntöttek, amikor a nagy hagyománnyal rendelkező szakág újraindítása mellett döntöttek a lovasbázison.

Vasárnap  először rendeztek az idén lovastorna versenyt - mondta Rózsahegyi Róbert, az egyesület elnöke. A hagyományoknak megfelelően a budapesti műlovas versennyel indul a lovastornász versenyszezon. Ennek az praktikus oka, hogy az elsőként versenyző sportolók először csak műlovon adhatnak számot a tudásukról. Nyolc egyesület kilencvenöt versenyzője vállalta a megmérettetést. A rendezők külön köszöntötték a lovastornában újonc Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesületet tagjait, jelenlévő vezetőit. Alig több mint fél évvel a halasi lovastorna szakosztály elindulása után tizennégy sportolónk indult a versenyen. Lovastornászaink az amatőr kategória két korcsoportjában indultak. A tizenegy év alattiaknál a halasiak közül a legjobb eredményt Juhász Csenge 6. helyezése jelentette. A tizenegy év felettieknél a húszfős mezőnyben Rékasi Dorka (címképen bal oldalon) második Kocsis Linett (címképen jobb oldalon) pedig harmadik helyezett lettek. Bédi Anna Luca a 4. helyet szerezte meg. A halasi lovastornászokat Benke Anita, Ács Alexandra és Veimpert Nikolett készítették fel.

Rózsahegyi Róbert, az egyesület elnöke elégedettségének adott hangot, hiszen a helyezést elértek mellett a többi versenyző is kifejezetten jól szerepelt. A Halason új szakág iránt érdeklődőknek nagy lehetőség lesz március 10-én, hiszen a lovasparkban rendeznek - már lovon - lovastorna versenyt. Érdemes lesz a lovasparkba  látogatni vasárnap és szurkolni a helyi lovastornászoknak.

Fotók: Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesülete