Csapat bronz, egyéni 4. hely az OB-n

on hétfő, 16 szeptember 2019. Posted in Versenyek


Eredményes országos döntőt zártak a szeptember 5-8 között Budapesten tartott Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon a halasi lovasok. A legnagyobb sikert Fazekas István Walter nevű lovával (címképen) érte el, aki a negyedik helyet szerezte meg. A csapatversenyek dobogós helyezéseiben több halasi lovas is érdekelt volt.

A  Fiat Díjugrató Bajnokságon több halasi lovas is részt vett. Szinte minden kategóriában előfordult érem esélyes lovasunk, amely dobogós esélyek a csapatversenyekben váltak valósággá. A felnőtt csapatversenyben a főleg halasiakból álló Bács-Kiskun Megyei együttes a harmadik helyen végzett. A bronzérmes díjugrató csapat: Weinhardt Virág, Kiskunhalasi LTSE (Equest Cha-cha), Fazekas István, Határőr Dózsa SE (Walter), Füzér Gábor, Kiskunhalasi LTSE (J'Taime), Horváth Balázs, Airvent LK (PM Chaccera), csapatvezető: Nagy Antal).

Vasárnap egy megindító eseményre is sor került halasi főszereplőkkel. Weinhardt Virág gyermek EB győztesünk kiskunhalasi tenyésztésű, nagy eredményeket, hazai és nemzetközi sikereket elért lovát, Bognár Jen-Cor-t ünnepélyes keretek között visszavonultatták. A felnőtt döntőben három lovasunk is pályára lépett, Weinhardt Virág (Equest Cha-cha), Fazekas István, (Walter) és Füzér Gábor, Kiskunhalasi LTSE (J'Taime). Közülük Fazekas István helyezkedett el a legjobb pozícióban a döntő napján. A határőr dózsás lovas káprázatos lovaglással, higgadt, precíz ugrásokkal jött egyre feljebb és feljebb. Az utolsó fordulóban bemutatott hibátlan lovaglása óriási tetszést aratott a Nemzeti Lovarda közönségében. Végül éppen csak lemaradva a dobogóról, a negyedik helyen végeztek Walterrel.


A Fiat OB győztese Vándor Zsófia, a Varga Ménes GYLE sportolója lett Quintus-szal. Ezzel az első női versenyző, akinek sikerült magyar bajnokságot nyernie. Eddig a kiskunhalasi Weinhardt Virág volt a legjobb helyezett női lovas a magyar bajnokságok történetében tavalyi második helyezésével. Az újdonsült magyar bajnokot egyébként sokszor láthatta a városunkban versenyezni a Hirling József  Lovaspark közönsége. A győztes a közeljövőben is ellátogat Halasra, hiszen az elnyert Fiat 500 X személyautót véglegesen a Kiskunhalasi székhelyű KB Autoteam Kft.-nél veszi át hivatalosan.

Amatőr csapat második Szikora Bea és Balogh Andrea

Az elődöntő és a középdöntő eredményei alapján hirdették ki az amatőr bajnok csapatokat. Második helyen végzett a Máchánszky Gyula régió hármas csapata, Balogh Andrea, Szikora Beáta, Busi Sándor és Szakál Delinke összeállításban Szekeres Ágota csapatvezetővel kiegészülve.

A fiatal csapatversenyben Füzér Zsófival bronzérem

A Fiatal lovasok csapatbajnokságában egy halasi lovas, Füzér Zsófi (Kiskunhalasi LTSE)  is szerepelt a dobogósok között.  A bronzérmes helyen a Sovák Péter által összeállított Máchánszky Gyula Rédió csapata végzett, benne a mi lovasunkkal. A csapat tagjai: Plavecz Szabrina, Markó Sándor, Füzér Zsófi (Kiskunhalasi LTSE) és Dömse Tamás voltak.

Halasi edző készítette fel a gyermek bajnokot

Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE) tanítványa, a többszörös gyermek GP győztes Kiss Lizanna indult utolsóként a gyermek döntő összevetésében, aki villámgyors hibátlan lovaglásával, 2018 után idén is kiérdemelte a gyermek bajnoki címet.

Képek: Kovács Iván, Hajdu Krisztina, Ménesi Dóra