Disznóvágás, tanoda és edzés

on szombat, 19 január 2019. Posted in Események

Sűrű program várta a lovasokat, lovas barátokat 2019 harmadik hetében. Több mint százan jöttek össze a lovasparkban január 19-én. Az alaphangulatot a disznóvágás adta meg. Persze a lovas élet sem állt meg eközben, sőt. A kicsishuszár tanoda első ez évi foglalkozását tartották meg a bandérium oktatói. Füzér Gábor pedig 2 két napos edzőtábort szervezett a fedeles lovardában.

Január 19-én reggel kilenctől várták a vendégeket a lovasparkban. Eddigre a jó egymázsás disznót már nagyjából feldolgozták a lovasokból és lovas barátokból álló munkás kezek. Sült vér, sült oldalas volt a reggeli menü és persze a vendégek által hozott édes és sós sütemények. Italból sem volt hiány. Finom borok, fütyülős pálinkák, az elmaradhatatlan forralt bor és persze tea állt rendelkezésre a szomjazóknak.


A Kiskunhalasi Lovasbandérium lovas oktatói a legkisebbeknek tartottak elméleti és gyakorlati foglalkozást a kicsihuszár tanoda program keretében. Az istállókban kezdtek lóápolással, majd elméleti óra következett, ahol komplex felkészítésben részesültek. A gyerekek a lovas élet és a huszár hagyományok alapjaival ismerkedtek meg a versenypálya rendezvényházában.


A felkészült lovasoknak Füzér Gábor, a Kiskunhalasi LTSE versenyzője és edzője tartott edzőtábort. Szombaton  összesen nyolc osztály gyakorolt a fedeles lovardában. A feladatokat a tudásszintnek megfelelő csoportokban, bő egy órában végezték a főleg vidékről érkezett lovas sportolók. Az edzőtábor első napján a pályalovaglásra való felkészülést gyakorolták, vasárnap pedig kész pályákat teljesítettek a díjugratók. A képgalériához katt ide!