Duplázó Jován a nyitányon

on szombat, 17 augusztus 2019. Posted in Füves versenypályaPénteken délelőtt 10 órakor kezdődött a négynapos Országos Minősítő Díjugrató Verseny és GP III. Forduló (OMGP) Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban. Hat versenyszámot rendeztek és a nap embere Jován Richárd lett, aki két számot is az első helyen hozott. A halasi lovas barátok három ezüstös helynek örülhettek. Holnap reggel 9 órától folytatódnak a versenyek.

A OMGP nyitány legjobb teljesítményét a nap két legmagasabb akadályokkal nehezített pályáján hozta első helyeken Jován Richárd, a Mezőhegyesi Ménes KH sportolója. Első aranyérmes helyezését a délutáni 120 cm-es nyitott versenyszámban érte el Hélia nevű lován. A nap utolsó legnehezebb, 130 cm-es számában, amely kétfázisos volt ismét nyerni tudott, ezúttal 2006-os pej heréltjével, Roche-val. Jován Richárd érthetően volt elégedett az OMGP első napján elért eredményeivel. A nap embere a 130-as pályáról azt mondta: Jól éreztük a pályát Roche-val. Eléggé technikásra építette Karádi László, de nekünk feküdt. Az első fázis hibátlanja után, a második részben sebességet váltottunk. Két rövidítési lehetőség is volt, amivel éltünk. Ennek köszönhető a gyors második fázis és a győzelem - mondta Jován Richárd.


A szám egyben a fiatal lovasok versenye is volt. Ebben Reisz Panna, a Castília Kft. lovasa győzött Cirrus-szal. A szám második helyén a Kiskunhalasi LTSE sportolója Unger Jázmin végzett Georgie~s Con-Troll nevű lován. A képgalériához katt ide!

A nyitó napon másik két kiskunhalasi ezüstös helyezés is született. Karádi Ármin (Határőr Dózsa SE)a fokozatos nehézségű  pontgyűjtő számban lett második Ajtony nevű lován. Az öt éves lovak számában pedig a szintén dózsás lovas  Fazekas István ért el ezüstérmes helyezést Something Special-lal. A teljes eredménylistához katt ide!

Kép-szöveg: Kovács Iván