Előreléptek nemzetközi bíróink

on szerda, 15 máj. 2019. Posted in Események

Többnapos nemzetközi felkészítésen és vizsgán vett részt három magyar díjugrató bíró a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) Lengyelországban rendezett továbbképzésén és tett sikeres level 2 vizsgát. Közöttük két kiskunhalasi bíró is vizsgázott, Juhász Tibor és Juhász Dóra, akik a Hirling József Lovasparkban és más helyszíneken is rendszeresen zsűriznek díjugrató versenyeken.

Szerdától péntekig kilenc nemzet díjugrató bírói vettek részt a Lesznoban (Lengyelország) megrendezett FEI továbbképzésen és vizsgán. Három hazai Level 1-es szintű díjugrató bíró sikeres Level 2 vizsgát tett. Juhász Dóra, Juhász Tibor, a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagja és Szebényi Dániel, a díjugrató szakbizottság elnökségi tagja, az Eurosport  közismert szakkommentátora vettek részt és tettek eredményes szintvizsgát Lesznoban.

Mint Juhász Tibortól megtudtuk, a vizsgán angol nyelven kellett két komoly írásbeli tesztet teljesíteni, majd ezt egy szintén angol nyelven történő szóbeli vizsga követte. A továbbképzésen 16 versenybíró vett részt, a magyar küldöttség mindhárom tagja sikeres vizsgát tett.

Juhász Tibor azt is elmondta, hogy tudatos versenybírói képzés folyik a halasi bírók tekintetében. A Hirling József  Lovasparkban rendezett versenyek adminisztrációja, a nevezési nyilvántartások, az informatikai háttér, a versenybíráskodás gyakorlatilag nemzetközi szinten megoldható saját erőkből. A halasi bírókat nem csak az itthoni lovassport eseményeken, hanem az ország számos versenyhelyszínén alkalmazzák zsűri elnök vagy zsűri tagként.

Kovács Iván