Élversenyzők edzői szerepben

on hétfő, 30 szeptember 2019. Posted in Események


A szabadtéri szezon befejezéséhez közeledve is nagyüzemben működik a Hirling Lovaspark. A szabadtéri és a fedett lovardák is különböző edzéseknek, felkészüléseknek adtak helyszínt szombaton a bázison. Aktív élversenyzőktől vesznek leckéket a díjugratók, a lovastornászok pedig a jövő héten rendezendő országos bajnokságra gyakoroltak. Ezenközben a Kicsihuszár Tanoda is megtartotta soros foglalkozását.

Látszólagos a lovas élet intenzitásának lanyhulása. A nagy szabadtéri versenyek zöme ugyan már véget ért, de azért van mire készülni a lovassportok hódolóinak. A Hirling József Lovasparkban egy átlagos - verseny nélküli - hétvégén is minden gyakorlási helyszín kihasznált, így szombaton is telt ház volt a lovasbázison.

Rózsahegyi Róbert telepvezető azt mondja, hogy a lovasparkban nincs üresjárat. "A rajtengedély vizsgára készülők most két rendkívül felkészült és tapasztalt lovastól szívják magukba a tudnivalókat. Jován Richárd Mezőhegyesről jár Halasra oktatni, Fazekas István - kiváló helyi sportolónk - pedig kéznél van az ugróképzésekhez. Mindkét lovas aktív és nemzetközi szintű versenyzők, nagyon szeretik őket a nagyobb tudásra vágyó, kezdő lovasok. A lovasparkban folyamatos a munka egész évben. Nálunk nincs üresjárat" - jelentette ki a telepvezető.

A Kiskunhalasi Lovasbandérium Lovastorna Szakosztálya nagyon készül a jövő heti országos bajnokságra. Benke Anita vezetésével és segítői közreműködésével a fedeles lovardában lovon, műlovon is gyakoroltak sportolóik. A bátorságot, erőt és ügyességet kívánó műfajban a halasi lovastornászok újoncként vívtak ki nagy elismerést a szakmában szorgalmas hozzáállásukkal és eredményes szakági versenyzésükkel. Még több kép ide kattintva!

Szombaton egyébként a legkisebb lovasok képzése is helyet kapott a lovaspark programsorában. A lovas életre nevelés egyik és igen népszerű formája a másfél éve működő Kicsihuszár Tanoda. Nagyon élvezték ezúttal is a gyerekek az elméleti és gyakorlati foglalkozásokat, amelyek újabb tudással vértezték fel a lovas élet iránt érdeklődő apróságokat.

Kép-szöveg: Kovács Iván