Fazekas István fedett pályás magyar bajnok

on kedd, 19 március 2019. Posted in Események

Budapesten, a Nemzeti Lovardában, az ünnepi hétvégén négynapos fedett pályás díjugrató döntőkre került sor. A halasi lovasok közül a legnagyobb siker a legnehezebb versenyszámban született vasárnap késő délután. A Hirling József Lovasparkban készülő Fazekas István a 2008-as születésű, szürke, herélt lovával, Walterrel győzött a felnőtteknél. A Határőr Dózsa SE sportolója örömmel nyilatkozott a döntő eseményeiről.

Fazekas István összeszokott párost  alkot  Walterrel és bízott  a jó szereplésben. Már  tavaly ősszel minősültem a  döntőre lovammal. "Azt terveztük Nagy Antallal, a ló tulajdonosával,  hogy  rápihentetjük Waltert a feladatra. Jó másfél hónap regenerációs időt kapott. Februárban  álltunk  újra  komoly  munkába  és  március elején volt egy minősítő verseny,  ahol  mentünk  egy-egy pályát. Jól mentünk és megfelelő helyezéseket értünk el. A célunk elsősorban (a Nemzeti Lovardában rendezték a minősítőt - a  szerk.) az  volt, hogy szokja a környezetet, a versenyhelyszínt a ló. Remekül ugrattam vele, jó formát mutatott. Flottul ugrott Walter az elődöntőben csütörtökön. Jónak éreztem a pénteki középdöntőn is. Frissen mozgott, élvezte az ugrásokat, szombaton pedig pihentünk egyet. Hatan  mentünk hibátlanul a döntőben és ketten maradtunk tiszta hibátlanok Czékus Zoltánnal,  aki Kempo Cento nyergében lett a második összevető. Első összevetőként startoltam,  így erős tempóban kellett lovagolnom Waltert, ráadásul sikerült rövideket fordulnunk. Mindezzel a másik összevető lovast, Czékust  kényszerhelyzetbe hoztam. Úgy vélem, a pálya első szakaszán nyertünk,  mert eléggé lendületesen kezdtem. Benne volt a pakliban a jó szereplés,még a győzelem is. Bejött. Két hét múlva Halason, egy regionális versenyen lépünk fel legközelebb."

Fazekas István  elmondta,  hogy gyakorló pályának szánja a 130-as  magasságú akadályokkal  nehezített  regionális fordulót. Aztán rá egy hétre Bábolnán, egy Grand Prix versenyen  startol a páros, majd utána ismét itthon, május 1-jén a CSI** Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny nagydíját célozzák meg.

Írta Kovács Iván, képek Hajdu Krisztina