Felavatták a megújult Hirling József Lovasparkot

on vasárnap, 26 augusztus 2018.

Megszépült a Hirling József Lovaspark és erről meggyőződhettek mindazok, akik vasárnap részt vettek az ünnepélyes avatón. A 400 millió forintos beruházás átadására Kiskunhalasra érkezett a rendezvény fővédnökének, Pintér Sándor belügyminiszternek a képviseletében Csampa Zsolt helyettes államtitkár, valamint a forrás elnyeréséért sokat munkálkodó dr. Budai Gyula kormánybiztos is. Elhangzott, hogy ez csak a fejlesztés első üteme, a halasiak bízhatnak majd a folytatásban és a további felújításokban.

 

Mint arról az elmúlt hónapokban többször beszámoltunk a kormányzat 400 millió forintos támogatást nyújtott a Hirling József Lovaspark fejlesztésére. A munkálatok az év elején kezdődtek el és a közelmúltban fejeződtek be. A létesítmény üzemeltető Kiskunhalas Lovas- és Szabadidő Központ Kft. megbízásából a kivitelezők még az utolsó napokban is megfeszítetten dolgoztak azért, hogy semmi sem zavarja meg az ünnepélyes avatót. Szép környezet, kulturált körülmények és a dísztribün előtt egy lovas élőkép fogadta a látogatókat vasárnap délelőttől.

Az ünnepélyes esemény elején leleplezték Suti István emléktábláját, aki a II. világháborút követő időszak nyári olimpiáinak legeredményesebb magyar színekben versenyző egyéni lovas sportolója  volt.

A városvezető elismeréseket adott át Fekete Jánosnak, Antóni Tamásnak és Lengyel Szilárdnak, akik vállalkozóként komoly munkát végeztek a beruházás során.

 

Az ünnepélyes átadáson sokszínű közönségszórakoztató, család és gyermekbarát programokat szervezett a Lovas és Szabadidő Központ Kft. Kiskunhalas város nagydíját Hegedűs Kristóf SAI PAN Z-vel nyerte (címképen) két méteres magasságon. A versenyek mellett, a bázison elérhető minden lovas szakág bemutatkozott, a nap eseményeit a Halas Concert Band Nyár esti fúvós galopp koncertje zárta Gál Gabi operaénekes sztárvendég közreműködésével.

 Forrás: Halasmédia