Halas lovas főváros

on szerda, 30 január 2019. Posted in Események

Kiskunhalas magyarországi lovas fővárosként szerepelt a múlt hét szombaton. Három szakág, a szabadidős lovasok, a lovastusázók és a díjugratók is a Hirling lovasparkban tartották országos közgyűlésüket. Az értékelések és tervek ismertetése mellett halasi személyek is jutalmat kaptak. Este lovasbál zárta gyűléseket rendeztek a Sóstó csárdában, ahol szintén elismerések átadására került sor.

Több halasi vonatkozású elismerés is történt a díjugrató szakág éves közgyűlésén. Elismerték a 2018-ban díjugrató magyar csapatbajnoki címet elért Bács-Kiskun megyei együttes tagjait: Füzér Flórát, Weinhardt Virágot, Füzér Gábort, Fazekas Istvánt és a csapatvezető Béressy Krisztiánt (kép jobbra fent). Külön díjat kapott Weinhardt Virág a hazai és nemzet-közi sporteredményeiért. Díjazásban részesült, mint a díjugrató sportág ki-emelkedő támogatója, Bölecz Jenő. Az események képgalériájához katt ide!

A közgyűlések után este a Sóstó Csárdában tartották a hagyományos lovas-bált. A Magyar Lovassport Szövetség elnöke, Lázár Vilmos nyitotta meg a bált, aki azt mondta, hogy Magyarország egyik lovas fővárosa Kiskunhalas. A komoly hagyományokkal és gyökerekkel rendelkező halasi lovas életet újra felélesztették a városban – mondta. Az elnök kiemelte az infrastruktúrafejlesztés mellett a létesítmény élettel való megtöltését, ami a szakmai sikerekben is megnyilvánul.

Köszöntötte a bál résztvevőit Dr. Budai Gyula kormánybiztos, a Magyar Lovassport Szövetség Olimpiai Felkészülést Koordináló Bizottság elnöke. A kormánybiztos lapunk  kérdésére elmondta, hogy jól alakulnak a Belügy-minisztériummal azok a tárgyalások, amelyek az egykori  határőrségi lovasiskola Kárpát utcai fronton lévő parancsnoki épületének önkormányzati tulajdonba adását célozzák (ma rendőrségi tulajdonban áll – szerk.). A lovasbálról készült Halas TV híradós összefoglalóhoz katt ide!

A bálon Bandérium díjat kapott Kunné Fekete Alexandra és Horváth Kriszta évtizedes, a Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesületet segítő munkájukért.  2019-ben a Hirling József életműdíjat Széplaki Pál, az 1972-es müncheni olimpia résztvevője, mesteredző, a díjugrató és öttusa válogatott egykori edzője kapta. Az est vacsorával és zenés-táncos esttel folytatódott. A díjazottakkal készült Halasi TV-s interjúkhoz katt ide!