Halas várja az Öregfiúk OB díjugratóit

on péntek, 30 augusztus 2019. Posted in Versenyek


A Hirling József Lovasparkban rendezik az díjugrató sport egyik kuriózumát, az Öregfiúk Díjugrató Országos Bajnokságát. A szeptember 21-22-én megrendezésre kerülő Máchányszky Gyula Regionális Díjugrató Döntő kereteit használhatják ki a veterán lovasok. A kétnapos verseny első, szombati napján 18 órakor versengenek a szenior lovasok az országos bajnoki címekért egyéni és csapat kategóriában.

Nem először házigazdája a veteránok bajnokságának Kiskunhalas. Az elmúlt évben is a Hirling Lovaspark adott otthont az idősebb, de versenyezni kész magyar díjugratóknak. Sokan vannak szerencsére és a közönség rendkívüli módon élvezi a sajátos hangulatú lovas-show-t. A versenyigazgatói székben, a jól ismert sokszoros magyar bajnok, egykori válogatott olimpikon és katonai világjátékok győztes díjugrató, Varró József foglal helyet, a zsűri elnökének szerepét a szintén sokszoros válogatott és olimpikon, Tuska Pál vállalta.

A verseny elbírálása egyéni és csapatversenyben történik. A lovasokra minimum nyolc, maximum tíz 100 cm magas akadály vár amit teljesíteniük kell. A számot egyszeri összevetéssel rendezik, hibátlan lovaglások esetén  összevetésben döntik el a végső sorrendet és a magyar bajnoki címet egyéniben és csapatban is. A tavalyi veterán OB-t Benőcz Tamás nyerte Spury-val, egy bátor és magabiztos összevetéssel. A 2. Kiss Zoltán lett Roy King-gel, a 3. helyen 3. Zsoldos Attila, TT Pandora-val.

A lovasok bemutatása már a pályabejáráskor, 17 órakor elkezdődik. Ilyenkor mikrofon előtt beszélnek pár mondatot a nagy öregek magukról, a versenyről, az ellenfelekről kihangosítva, úgyhogy a közönség is jól hallja minden szavukat. A versenyt követő eredményhirdetés után fogadást tart a résztvevő lovasoknak, csapatvezetőiknek, szövetségi kapitányoknak a VIP teraszon a rendező Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület. Este nyolc órától pedig a rendező által biztosított közös vacsorával, beszélgetéssel zárul a öregfiúk országos bajnoksága. Kiskunhalas várja a veterán lovasokat!
Kép-szöveg: Kovács Iván

 

 

2020 Popup Balloon