Halasiak szövetségi elismerése

on szerda, 20 február 2019. Posted in Események


Február 15-én, Budapesten, a Nemzeti Lovardában tartotta Díjátadó Gáláját a Magyar Lovassport Szövetség, amelyen az ország különböző résziből érintettek közül halasiak is díjat vettek át. Gróf Széchenyi István Emlékérmet vehetett át Szegedi Gábor kettesfogathajtó-világbajnok, a Pusztatízes kitaláló és Guinness-rekorder. Kovács Iván, a Halasmédia főszerkesztője a Magyar Lovassportért Emlékérmet kapta meg.

Ünnepélyes külsőségek között tartotta meg a Magyar Lovassport Szövetség a hagyományos Díjátadó Gáláját. A helyszín a megújult Nemzeti Lovarda volt. A rendezvényt a magyar lovak és lovasok tiszteletére szervezték, egy gála volt mindazoknak, akik munkájukkal és eredményeikkel hozzájárultak a magyar lovassport és lovas társadalom fejlődéséhez. A vendégeket Lázár Vilmos elnök köszöntötte, majd kitüntetések átadására került sor. Idén két halasi is rangos elismerésben részesült. A kettesfogathajtásban csapat világbajnok, és világbajnoki ezüstérmes, kétszeres magyar bajnok, háromszoros Hajtó Derby-győztes versenyző, a legendás Pusztatízes megálmodója, Guinness-rekorder Szegedi Gábor Gróf Széchenyi István Emlékérmet vehetett át dr. Budai Gyula kormánybiztostól, valamint Lázár Vilmos elnöktől. Szegedi Gábor jelenleg az Állatorvostudományi Egyetem lovastanára, a Lázár Lovaspark ménesgazdája, nemzetközi színvonalú bemutatóinak állandó szereplője.

A Magyar Lovassportért Emlékéremmel ismerték el Kovács Iván több évtizedes tevékenységét. A Halasmédia főszerkesztője évtizedek óta napjainkig publikál fényképes beszámolókat a hazai lovas szaklapokban lovasokról, sportvezetőkről, rangos nemzetközi és országos versenyekről. Közel egy évtizeden át végezte a díjugrató magyar bajnokságok sajtófőnöki feladatait és önálló tartalmú, arculatú honlapjának megvalósítását. Elévülhetetlen érdemeket szerzett az országos díjugrató versenyrendszer legrangosabb eseményeinek televíziós megjelenítésében, megszervezésében és népszerűsítésében. A rangos elismerést Budai Gyula kormánybiztos és Szotyori Nagy Kristóf alelnök adta át.

Fotók: Tokodi Tícia és Somogyvári Anett