Kicsihuszárok napja

on vasárnap, 03 február 2019. Posted in Események

Gyermeknyüzsgés jellemezte szombaton délelőtt a Hilring József Lovasparkot. Az ide második Kicsihuszár Tanoda vizsgájára érkeztek az apróságok, sokukkal szüleik is. A nap elméleti és gyakorlati vizsgákkal telt. Négyen az ezüst patkó minősítést vehették át oklevél kíséretében a Kiskunhalasi Lovasbandérium vizsgáztatóitól, de sokan már az arany patkó fokozat megszerzéséért érkeztek.

A vizsgáztatók először a gyerekek elméleti tudását mérték fel. A tesztkérdésekre helyes választ adók pontokat kaptak, amit a gyakorlati foglalkozások eredményével összeadva nyerték el a megcélzott minősítést. A gyakorlathoz a lóápolás, a lóval való helyes bánásmód, a lószerszámok ismerete szerepelt, no meg lovaglás segítséggel.

Négy kicsihuszár már délelőtt 10 órakor ezüstpatkóval, oklevelekkel kezükben büszkélkedtek (címképen), mert sikeresen teljesítették az erőpróbát. Ezután jöhet az újabb megméretés majd az aranya patkó minősítésért, persze addig még sok barátkozás szükséges a lovakkal és ismeretbővítés a lovas élet rejtelmeivel.

A délelőtt második felében az arany patkó minősítésért folyt a vizsga. A nehézségi fok a sokoldalú elméleti ismereteken túl, a gyakorlati végrehajtás terén is magas követelményeket kívánt. Ilyen például a lovak helyes felszerszámozása és a futószáron való önálló lovaglás lépésben, ügetésben.

A bandérium Waclawczyk Dariuszt, Krizsán Jánost és Kunné Fekete Alexandrát delegálta a vizsgabizottságba, akik az erőpróba végére huszonnyolc arany patkó minősítést adhattak át. A tanoda programja tovább folytatódik, még négy fokozat vár a kicsihuszárokra. A képgalériához katt ide!