Kikapcsoló, énekes, tüzes Fúvós Galopp

on kedd, 27 augusztus 2019. Posted in Események


Egész napos családi, szabadidős programnak adott otthont szombaton a Hirling Józsf Lovaspark. Az érdeklődő közönség kedvére válogathatott a kézműves és játékos foglalkozások között. Este színes, zenés, táncos előadássor zárta a rendezvényt.

Felléptek a Halas Concert Band fúvósai, Sasvári Sándor és Lilla lovas-énekes páros valamint a Szabadkai Crystal Dance Studio táncosai, akik tüzes koreográfiákkal kápráztatták el az aréna látogatóit. Már kora délelőtt látogatók lepték a Hirling Lovaspark pályát ölelő területét. Változatos elfoglaltságok lehetőségeivel lepte meg vendégeit a rendező Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület. Mint a szervezőktől megtudtuk a családoknak kedvező olyan szabadidős elfoglaltságot próbáltak összeállítani, amely egész nap lekötheti az érdeklődőket. Sikerült.

A park vendéglátórészén a Sóstó Csárda étel-italkínálata mellett kűrtős kalács, fagyi is várta a sok-sok elfoglaltságtól frissülni vágyó vendégeket. A Kiskunhalasi Lovabandérium karusszel bemutatót tartott, a lovastornászok akrobatikus elemekkel sűrített gyakorlatokat adtak elő. Népszerű foglalkozási helyszínként vették igénybe a fakocka építő standot. A kőfal akadály előtt játszó gyermekek kedvükre építették fantáziájuk szerinti fatégla váraikat. A színek kavalkádját biztosító arcfestést értő segítséggel vezényelte Simák Dóra. A lovasparkban macskának, kutyának festett arcokat és különböző testrészekre festett mintákkal felruházott szaladgáló gyerkőcöket lehetett látni. A bázis játszótér negyede is megtelt hintázó, csúszkáló, homokozó kölykökkel.  Észrevehetően jól érezték magukat kicsik, nagyok.

A napot változatos zenei élménnyel pecsételték meg a rendezők. A tavalyi, népszerű Fúvós Galopp koncert élményt fokozta az idén a Halas Concert Band. A Lauer Zsolt vezette zenekar két blokkban szórakoztatta klasszikus, film zenékkel és ismert slágerek feldolgozásával a lelátókon helyet foglaló közönséget. A műsorban szólók is helyet kaptak és ahogy megszoktuk a halasi fúvósoktól humoros, a nézőket is az előadásba bevonó performanszokat iktattak be.

Az esti műsor egyik várva-várt szereplői mutatkoztak be a fúvós koncert után. Sasvásri Sándor Jászai Mari-díjas és EMeRTon-díjas magyar színművész, énekes előadása nagy siker aratott. "Sasi", ahogy lovas berkekben szólítják Apolló nevű, ötéves sötét pej lováról énekelt ismert rockopera részleteket. A Sasvári fellépés különlegességét adta, hogy lánya, Léna Kiskunhalason debütált egy dallal, aki Szaturn nevű, 24 éves sötétpej lován énekelve késztette vastapsra a publikumot.  

A lovas énekesek után ismét a Halas Concert Band játszott, majd a már sötétre váltott időszakban szó szerint az est fénypontja következett. A Szabadkai Crystal Dance Studio táncosai fényjátékkal, tüzes buzogányokkal mozogva mutattak be különböző koreográfiákat. A partnervárosunk  fellépői a koromsötétben rendkívüli látványt adtak a műsor záró szakaszának. A színes napért köszönetét a közönség szűnni nem akaró tapssal honorálta az előadóknak és a szervezőknek. További képekhez katt ide!

Kép-szöveg: Kovács Iván

2020 Popup Balloon