Krucsó Szabolcsé a felnőtt cím és a Fiat Tipo

on vasárnap, 10 szeptember 2017. Posted in Versenyek

Krucsó Szabolcsé a felnőtt cím és a Fiat Tipo

Nagyszámú közönség jelenlétben kezdődött délután három órakor 2017. évi Fiat díjugrató OB felnőtt döntője. Új név, Krucsó Szabolcsé került a magyar bajnoki kupára és egy Fiat Tipo-val is gazdagodott

Tizennyolcan maradtak talpon a felnőttek mezőnyében, akik beneveztek a végjátékba, a döntőre, amelyen a győztesnek járó egyéb díjazás mellett egy Fiat Tipo személyautó is növelte a tétet. Aztán a start előtt négyen visszaléptek és az alappályán további két lovas feladta a döntőt. Így 12 elszánt döntős maradt a felnőtteknél, akik óriási csatát vívtak a helyezésekért. A lovasok fordított eredmény sorrendjében vágtak neki az első majd a második fordulónak, így a közönség mindig az egyre esélyesebb versenyzőkért szoríthatott. Az akadálymagasság az első körben 150 cm magas volt és öten teljesítették hibátlanul.

Az első forduló után Krucsó Szabolcs (Chacco Blue II  volt az élen, mögötte Horváth Balázs (PM Diana) és a szintén hibátlan lovaglásával a harmadik helyre jött fel a Kiskunhalasi Fodor Gábor (Rádiháza Echo).

A második körben az 5 cm-es emelés és persze a négynapos  folyamatos terhelés néhány teljesítményen kiütközött, de a két első számú bajnokesélyes bírta az erőpróbát és verőhiba nélkül értek célba. Krucsó Szabolcs ugyan kapott egy hibapontot az időért, de ez belefért és joggal szerezte meg a bajnoki aranyat. A harmadik helyre Reischl Márton (Latino, Vajtai Elit LCSE) jött fel, aki hibátlan pályájával megérdemelten léphetett a dobogó harmadik fokára.

Krucsó Szabolcs a verseny után a következőket mondta: „Olyan lóval érkeztem a magyar bajnokságra, amely képességeit tekintve alkalmas volt a győzelemre is. Persze odáig hosszú az út. Horváth Balázs már rutinos magyar bajnoki nyerő, biztos voltam benne, hogy hibátlant megy. ez nagy nyomás volt, de Chacco segített a nehéz pillanatokba. A rendezés tetszett, Halason mindig jó versenyeket rendeznek. Nagyon örülök, hogy magyar bajnok lettem” –mondta 2017 felnőtt magyar bajnoka.