Lovak OB-ja Halason

on szerda, 04 október 2017. Posted in Versenyek

2017. október 6-8 között rendezik meg ismét Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban (Fazekas Mihály utca 1. szám) a XXXIV. Országos Díjugrató Tenyészverseny döntőit. A 2017. évi lovak díjugrató országos bajnokságán a  4-5-6 éves és az utánpótlás korosztályok mérik össze tudásukat. A hétvégén a lovasbarátok mellett a családoknak is ideális kikapcsolódási lehetőséget nyújt az esemény.

A Kiskunhalason nyeregbe szálló lovasok között felnőtt és korosztályos magyar bajnokok sora segít majd a lovak jó szereplésében. A három nap során tizenhárom versenyszámot láthat a közönség. A lezárult nevezések alapján az első, pénteki versenynapon 144 start várható. A lovasok már csütörtökön birtokba veszik a kiskunhalasi lovasbázis területét.

A hivatalos állatorvosi vizsgálatra, lószemlére a fedeles lovardában kerül sor csütörtökön kora délután. Az első döntőt, a négyéves lovaknál szombaton rendezik.  Vasárnap aztán folytatódnak a döntők az öt, a hat és az utánpótlás korú lovak versenyével. A rendezvényre ingyenes a belépés. A versenyek naponta 9 órától kezdődnek, a helyszínen büfé és étterem szolgáltatással várják a látogatókat.