Határőr lovas munkatársak találkoztak

on hétfő, 25 november 2019. Posted in Események


2000-ben zárta be kapuit a Határőrség Kiskunhalasi Lovasiskolája. Az egykori kollégák már másodszor tartottak találkozót az egykori legendás parancsnok nevét viselő  Hirling József Lovasparkbnan november 23-án.

A volt kollégák kellemes vacsorával, régi filmek vetítésével és beszélgetéssel töltötték az estét. Dózsa Károly, a lovaiskola volt parancsnoka és Tuska Pál vezetőtársa egy évvel ezelőtt szervezték meg először a munkatársi találkozót. Nagykorúak lettünk - emlékezik vissza az első találkozó apropójára Tuska Pál. Jelesül, hogy 2018-ban volt 18 éve, hogy bezárt a nagy múltú, országos lovász-hajtó képzést végző határőrségi bázis. Mi nagyon szerettük, a második otthonunkként tekintettünk a lovasiskolára - tette hozzá az egyébként olimpikon sportoló.

Az emlékek élnek és felidéződnek. Szerencsénkre olyan üzemeltetője van Juhász Tibornak és munkatársainak köszönhetően a lovasparknak, akik szívesen látnak minket, visszalátogató egykori lovasiskolás dolgozókat, sportolókat. Egy éve megfogadtuk, hogy minden esztendőben összejövünk és visszaemlékezve a sikerekben, programokban gazdag múltra. A mostani találkozónk már a második és folytatjuk - jelentette ki Tuska Pál.

Dózsa Károly, a már elhunyt Hirling József helyét vette át a parancsnoki székben 1986-ban, aki a szombati találkozót nagy örömmel szervezte, sőt a marhapörkölt elkészítésnek terheit is vállalta. Én a fél életemet a lovasiskolában töltöttem. A szívem egyik darabja itt lesz örökké. Összetartó csapatunk volt a sorkatonáktól, a felső vezetésig, beleértve a civil alkalmazottakat, a nálunk sportoló lovasokat.

Nem tudok a szakmában olyan munkaközösségről, akik hasonló találkozókat szerveznek, de ha van is ilyen jól teszik. Mi amíg mozogni tudunk összejövünk. Ami biztos, hogy jövőre is én kaptam meg a főzés feladatát. Vacsora után ugyanis szavazásra bocsájtottuk a kérdést és egyöntetűen rám szavaztak a kollégák. Örömmel teszem, ha megérjük - mondta az egykori parancsnok. A képgalériához katt ide!

A jó 20 fős társaság  régmúltból fennmaradt lovasiskoláról és a versenyekről szóló filmnézéssel és baráti beszélgetéssel töltötte el az estét.

Kép-szöveg Kovács Iván

2020 Popup Balloon