Lovaspark - Utazás Kiállítás 2019

on kedd, 12 február 2019. Posted in Események

A Hirling Lovaspark készül a 2019. évi utazás kiállításra, amelyen Bács-Kiskun Megye díszvendégként szerepel. A február 21. és 24. között, Budapesten a Hungexpo területén tartandó nagyszabású eseményen brosúrával és éves eseménynaptárral erősíti a megye és azon belül Kiskunhalas lehetőségeit a Hirling József Lovaspark.

2019 még mindig a fejlesztések éve a Hirling József Lovaspark életében, de már egy teljes év, amelyben sok oldalát megmutatja a lovas szakmai és egyéb szabadidős programokon keresztül közönségének. A megújult létesítmény egész éven át tartó eseménykínálattal várja vendégeit. Ezekkel a programsorokkal kíván hozzájárulni Kiskunhalas város turisztikai látványosságaihoz a lovaspark. A könnyebb tájékozódás és program ismertség miatt az idei utazás kiállításra egy összefoglaló brosúrát  jelentetett meg a Lovas és Szabadidő Központ Kft. Ebben az anyagban egy 2019-es év programjait felsoroló rendezvénynaptár is kiadásra került.

Az év legnagyobb eseménye kétségkívül, a komoly hagyományokkal rendelkező, ám nyolcéves szünet után megrendezésre kerülő május elsejei nemzetközi lovasverseny. Ezúttal a 42. alkalommal láthatja Kiskunhalas és vendégközönsége április 29. és május 1-je között a pontos nevén 42. CSI2*, CSI25-A, CSIYH1*  Nemzetközi Díjugrató Versenyt.

A csúcsesemény mellett szinte minden héten lesz látnivaló a lovasparkban. Az állandóan folyó különböző lovas képzéseken, edzéseken túl regionális, országos díjugrató, lovastorna, szabadidős, sőt lovas tusa versenyek is megrendezésre kerülnek. Utóbbi esetében előtérbe a kerül a lovaspark terep bázisa, a Pirtó lovasfogadó, ahol nyári táborokat is szervez a Lovas és Szabadidő Központ Kft.

A lovasparkban vendégeskedik majd a Magyar Nemzeti Lovas Színház. Pintér Tibor társulata a nyári események kiemelt rendezvényeként szórakoztatja az érdeklődő közönségét. Folytatódik a tavaly nagy sikerrel beindított Kicsihuszár Tanoda, amely havonta kínál elfoglaltságot és lovas alapképzést a legkisebbeknek. Mindezen kívül szakmai továbbképzések, edzőtáborok helyszíne lesz a Hirling József Lovaspark szabadtéren és fedett pályán.

Aki pedig egyedül családdal vagy baráti társasággal egy jó másfél-kétórás sétát akar tenni lovasok, lovak, huszárok nézegetésével, régi emlékhelyek megtekintésével, annak is a lovasparkban a helye.  Egy pihentető bámészkodás a Nyereg Klub teraszáról üdítőzés közben szintén remek időtöltés. A bázis naponta reggel 8-tól este 6-ig nyitva áll és várja vendégeit. A lovaspark rendezvények helyszíne is lehet, mert a füves aréna mellett a száz főig kulturált körülményeket biztosító, szociális létesítményekkel felszerelt rendezvényközpont bárki számára, legyen az magánszemély, civil szervezet vagy vállalkozás kibérelhető.