Lovasparkunk az MTV-ben

on péntek, 22 február 2019. Posted in Események

Kiskunhalason forgat ezekben a napokban a Magyar Televízió Itthon vagy című magazinjának külsős stábja. A forgatócsoport számos halasi nevezetesség megtekintéshez járt körbe a város több pontját érintve. Így jutottak el a Hirling József Lovasparkbais, ahol lovastornát, karusszel bemutatót és sok érdekes, a bázis életéhez tartozó jelenetet vettek fel a Lümiere Kft. munkatársai.

Hétköznapi életét éli a Hirling Lovaspark, de mindig kész az érdeklődő vendégek fogadására. Az MTV 1-es csatornájának, az Itthon vagy magazinjához vettek fel városunk nevezetességeiről február 21-én képeket, illetve kértek nyilatkozatokat a kiküldött tv-és munkatársak. A más helyszíneken készült képekhez katt ide.

Kiskunhalas értékeinek, turisztikai látványosságainak része, kiemelt része a nagy hagyományokkal rendelkező lovasbázis, az egykori határőr lovasiskola helyén működő Hirling József Lovaspark. A stáb egy hétköznapi menetrendjét élő lovas komplexumot láthatott, ahol a lovas tornászok, a sportolók, a legkisebbek és a Kiskunhalasi Lovasbandérium is a napi megszokott munkáját, gyakorlását végezte.

A különleges alkalomra a huszárok és a markotányos hölgyek is korhű ruhába öltöztek és úgy mutattak be karusszel elemeket a külső négyévszakos gyakorló pályán. A lovas tornászok a fedeles lovardában tartottak tréninget.

Az Itthon vagy magazin kiskunhalasi epizódját a tervek szerint március 29-én, pénteken délelőtt 11 órától láthatják az érdeklődők az M1 csatornán. Kattints ide az elkészült anyaghoz! 16 perc 48 másodpercnél kezdődik a lovasparkról készült rész. Az MTV forgatásán készült képgalériához katt ide!