Lovastorna edzések Halason

on péntek, 03 november 2017.

Lovastorna edzések Halason

Nagyüzem volt az őszi szünetben a Hirling József Lovasparkban. Ifj. Kövy András edzőtábora is népszerű volt a díjugratók körében, Frankó Balázs jóvoltából pedig a lovastorna (voltizs) rejtelmeibe és alapjaiba nyertek bepillantást az érdeklődők.

- Zajlik az élet nálunk. Kihasználunk minden lehetőséget, a napokban ifj. Kövy András tartott nagysikerű edzőtábort nálunk, ahol nemcsak a halasi díjugratók vettek részt. Azt hiszem, nagyon hasznos volt a szakmai képzés - fogalmazott Rózsahegyi Róbert lovardavezető. A Hirling József Lovasparkban két napon át különleges tréningek voltak, a lovardavezetőtől tudjuk, hogy a lovastorna alapjaival ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A halasiak régóta tervezik, hogy elkezdik ennek a szép és látványos sportágnak is az oktatását. A mostani alkalomra sikerült idecsábítani Frankó Balázst, aki a Boglár Lovas Egyesületnél több esztendeje eredményesen készíti fel a tanítványait a megméretésekre. Flanek Regina edző és néhány versenyzőjük társaságában megmutatták a voltizs alapjait, a legbátrabbak pedig Brutusz hátán is megmutathatták, amelyet nem sokkal korábban megtanultak.

forrás : halasmedia.hu