Lovastorna évadzáró

on csütörtök, 14 november 2019. Posted in Fedeles Lovarda


November 2-án záró lovastorna versenyt rendezett a Kiskunhalasi Lovasbandérium Se Lovastornaszakosztálya  a Hirling József Lovapark fedeles lovardájában. A háziverseny jó hangulatú záróeseménye volt a bő egy éve alakult szakosztály fiatal sportolóinak.

A halasi lovastornász lányok képzett edzők irányításával jó egy éve rendszeresen edzenek a lovasparkban. A szombati évzáró versenyt szülő, hozzátartozók és érdeklődők kísérték figyelemmel.
A versenybírók az országos elitet képviselték, így valós képet alkothattak a halasi versenyzők pillanatnyi felkészültségéről, tudásáról és felvázolták az előrelépés lehetőségeit is. A verseny műlovas és lovas kategóriában történt, korosztályokban kategorizálva egyéniben és párosban. Az egyesület elnöke és a vezető bíró is értékelt.

Rózsahegyi Róbert (egyesületi elnök): A Kiskunhalasi Lovasbandérium Lovastorna Szakosztálya tavaly szeptember óta működik, sikeres évadot tudhatunk magunk mögött, több versenyen is rajthoz álltunk és legtöbbször dobogós helyezésekkel tértünk haza. Lelkes szorgalmas csapat alakult ki. A magyar bajnokságon is részt vettünk és 3 dobogós helyezéssel tértünk haza. Ezt a megméretést év végi levezető versenynek szántuk, aztán jöhet a téli felkészülés és bízunk a jó folytatásban jövőre.

Tóth Benedek Máté (vezető bíró): Nagyon szépen kidolgozott gyakorlatokat mutattak be a bandérium lovas tornászai a mű lovon. Ahogy a lovastorna szakosztály szereplőit látom, az a véleményem, hogyha ezeket a gyakorlatokat sikerül valódi lóra vinni, akkor sok szép eredményt érhetnek el a kiskunhalasi sportolók, amely a magyar lovastorna színvonalának emelkedéséhez is hozzájárulhat majd.

Eredmények:

Amatőr lovas egyéni: 1. Rékasi Dorka, 2. Karaszi Judit
Amatőr műlovas I. : 1. Mező Molli, 2. Béressy Réka, 3. Futó Eszter, 4. Juhász Csenge, 5. Török Réka
Amatőr műlovas II.: 1. Gillich Bori, 2. Nagy Olívia, 3. Lengyel Janka, 4. Ábrahám Zselyke, 5. Vancsura Ilona
Amatőr műlovas páros: 1. Kocsis Linett-Bédi Anna Luca, 2. Mező Molli-Ábrahám Zselyke, 3. Béressy Réka-Lengyel Janka.

Katt ide a Halas TV Sport Híradójának összefoglalójához!

Kovács Iván, képek: Hirling József Lovaspark facebook oldala