Lovastorna ünnep a fedelesben

on szerda, 13 március 2019. Posted in Fedeles Lovarda

Meghívásos lovastorna versenyt rendezett a Kiskunhalasi Lovas-bandérium a Hirling József Lovaspark fedeles lovardájában vasárnap délután. Egy majd fél évszázados hagyományt újítottak meg a lovasparkban és remek helyi eredmények születtek a szépszámú közönség előtt.

2019. március második vasárnapján egy nagy hagyományokkal rendelkező lovassport, a lovastorna kedvelőinek naptárjába írta be magát vastag betűvel a Kiskunhalasi Lovasbandérium SE. Majd negyven év szünet után ismét felkerült városunk a lovastorna térképére a bandérium lovastorna szakosztályának köszönhetően. Idehaza ugyan egy viszonylag szűk réteg hódol a lovastorna sportnak, de a lelkesedésük határtalan, mi több a szakág kiváló nemzetközi eredményekkel rendelkezik. Ehhez a csoporthoz jó fél éve csatlakozott a halasi lovastorna szakosztály.


A lovaspark fedeles lovardájában rendezték meg a meghívásos versenyüket vasárnap, amelyről Rózsahegyi Róbert, az egyesület elnöke azt mondta, nehéz a feladat, de sok lelkes gyermek és szüleik segítenek abban, hogy újraindítsák a 70-es években már Halason működő lovastorna szakágat. "A lovastornához alkalmas lovakat szereztünk be, rendelkezünk az induláshoz  szükséges feltételekkel, képzett edzőkkel dolgozunk és két kiváló voltizs lovunk segít a munkában. A mai nap úgy vélem, rendezőként helytálltunk és a versenyzőinket is dicséret illeti. A lovas számban Aisa nevű lovunkkal versenyeztek sportolóink, eredményesen. Remélem, még sok szép eredménnyel örvendeztetik meg a helyi lovassportkedvelő közönségünket."

A HALASI LOVASTORNÁSZOK EREDMÉNYEI:

Egyéni amatőr lovas kategória: 1. Papp Rozina (MLSM KHE), 2. Kocsis Linett, 3. Rékasi Dorka, 4. Karaszi Judit, 5. Gillich Bori, 6. Juhász Csenge, 7. Ábrahám, Zselyke, 8. Vancsura Ilona.

Egyéni amatőr műlovas 1 kategória: 1. Kocsis Linett, 2. Bédi Anna Luca, 3. Rékasi Dorka, 4. Mező Molli, 5. Karaszi Judit, 6. Juhász Csenge.

Egyéni amatőr műlovas 2 kategória: 3. Béressy Réka, 5. Gillich Bori, 6. Török Réka, 7. Ábrahám Zselyke.

A Kiskunhalasi Lovasbandérium lovas tornászait a nagyközönség idehaza az április 29-május 1. között megrendezésre kerülő CSI ** Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny show műsorában is láthatja majd. A verseny képgalériájához katt ide!

Kép-szöveg: Kovács Iván