Lovastréning gasztronómiával

on vasárnap, 28 október 2018.


A Hirling József Lovasparkban ezen a hétvégén ismét különleges edzés lehetőséget kaptak a lovasok. Kafka Zsófia világkupa győztes díjlovagló már nem először járt a halasi lovasbázison idomító munkát oktatni. Ezúttal is sokan jelentkeztek a különleges ló és lovas képzési feladatra, akik között első osztályú, válogatott lovasok is éltek a lehetőséggel.

Kafka Zsófia folyamatos utasítása szerint végezték a feladatokat. A világkupa győztes módszere tanítani való. Állandó kapcsolat jellemzi a tanítványokkal, aminek az alapja az utasítások, hiba javítások, szinte szünet nélküli közlése. Ebben a munkában a jobb megértést olykor fizikai beavatkozással segítette a tapasztalt tréner. 

A kis csoportok órás váltásokkal érkeznek szombaton és vasárnap is a díjlovagló trénerhez. 

Az edzéssel egy időben a Lovaspark területén komplex szabadidős program is zajlott. A Kicsi Huszár Tanoda eseményei sok családot megmozgattak, ugyanis a megszokott játékok, bemutatók, lovaglások mellett ezúttal hagyományos ételekkel és italokkal színesítették a napot a szervezők. 

Mit ettek a huszárok korában? Mit tudunk elkészíteni házilag ma is? Ez volt a mottója az ötletnek, s ebből lett egy színes-ízes gasztro kaland olyan ételekből melyeket már az 1700-as években is fogyasztottak, s amelyek helyi termelők, készítők bevonásával kerültek az asztalra.
Kicsiknek kürtöskalács sütés, lekvárok, szörpök, mézek, sajtok...
Nagyoknak gyümölcslevek, borok, húsos falatok...

Természetesen most is mindenki számára ingyenes volt a részvétel és a kóstolás!