Már javában készülünk május 1-jére

on szombat, 29 február 2020. Posted in Füves versenypálya

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) által jegyzett két csillagos minősítésű nemzetközi díjugrató lovasversenyt rendez május 1-3 között Kiskunhalason a Hirling József  Lovaspark szervező csapata. A díjugratás mellett ismét hangsúlyos szerepet kap a rendezvény majális jellege. Az idei esztendőben Füzér Gábor válogatott díjugrató lesz a verseny arca - hangzott el a lovaspark szervező bizottsági ülésén.

Már egy jó hónapja készül a Hirling József Lovaspark az év legnagyobb szabású díjugrató eseményére, a több mint félévszázados múltra visszatekintő hagyományos Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyre. A köznyelv csak május 1-i lovasversenyeként emlegeti, amely Halas legnagyobb múlttal és ranggal rendelkező nemzetközi sporteseménye, országos kitekintésben pedig a Díjugrató Szakág kiemelkedő rendezvénye.

A szakmai kihívás mellett, a tradíciók is ösztönzik a szervezőket, hogy emlékezetes, közönségszórakoztató legyen az esemény - mondta Rózsahegyi Róbert versenyigazgató. Biztos vagyok benne, hogy közönségvonzó lesz megint a háromnapos nemzetközi versenyünk. Kiskunhalas város díjáért az idén is a látványos kitartásos magasugrató versenyszámot,  népszerűbb nevén a puissance-t iktattuk be május 1-jén, pénteken. Egyébként a díjugrató versenyek mellett lovas show-ra is sor kerül. Vendégünk lesz a győri trükklovas csapat és Pintér Tibor lovas színháza társulatától is érkeznek előadók. Fellépnek a lovastornászaink, a hölgy lovasaink pedig  karusszel bemutatót tartanak. A show elemekből mind a három nap kap közönségünk.

Rózsahegyi Róbert az egyéb kísérő programokra is kitért. A rendezvény majális jellegét évek óta erősítjük. Az idén terveink szerint a Fazekas utcát a Százszorszépföld Egyesület kézműves termékeit készítő árusok színesítik, más családbarát programlehetőségekkel. A helyi gasztronómiai finomságokat a már bevált nagy sátorban a Sóstó Csárda szakembergárdája biztosítja. Úgy vélem sokrétűen kínálunk kikapcsolódási, szórakozási alkalmat  május 1-3 között vendégeinknek.  

Szakmailag a legrangosabb versenyszám, a Grand Prix vasárnap várja a nézőket. A hivatalos kiadványaink és a plakátunk arca az idén a Kiskunhalasi LTSE kiváló válogatott lovasa, Füzér Gábor lesz. A verseny pontos napirendjét és a különleges műsorszámok idejét, azok teljes rögzülése esetén, hamarosan közöljük az érdeklődő közönséggel, a rendezvényünket nézőink térítés mentesen látogathatják - zárta szavait a versenyigazgató Rózsahegyi Róbert.

Kép-szöveg: Kovács Iván

2020 Popup Balloon