Pirtói kilovaglás

on hétfő, 13 november 2017. Posted in Események

Pirtói kilovaglás

Hagyomány a halasi lovasok körében az őszi kilovaglás, amely inkább egy szabadidős esemény és sok minden belefér. Ezúttal a Pirtó lovasfogadó lett a kiinduló, egyben érkezési pont, az útvonal pedig a környék homokbuckái között vezetett. A Lovas és Szabadidő Központ szervezésében történt kilovaglás egyben teszt is volt. Tervek szerint a fogadó lovas táborok központjaként is üzemel a jövőben és ez alkalommal is terepfelmérést végeztek a szervezők

Nem új keletű Pirtó és térségének belovaglása. Jó két évtizede helyszíne a vadregényes tereplovaglást kedvelők körében a pirtói buckák bejárása lóháton vagy éppen fogattal. A Lovas és Szabadidő Központ a Hirling József Lovaspark mellett kihelyezett lovas pontjaként tekint a Pirtó lovasfogadó bázisára. A kilovaglás főszervezője Rózsahegyi Róbert, a lovaspark vezetője komoly tervekkel tekint a pirtói térségre.

"Édesapám a kilencvenes évek közepén szervezett itt kilovaglásokat és magam is részt vettem gyerekként a hangulatos közösségi eseményeken. Előfordult itt távlovagló verseny, rókavadászat, de Hirling József is ült itt még lóháton tanítványaival a 2000-es években nosztalgia lovas dzsemborin " - mondta a lovarda vezető.

 

Most egy a lovasparkban összeszokott baráti társaság használta ki az őszi remek időt, hogy közös kilovaglással, kocsizással mérjük fel a terepet. Szemet gyönyörködtető  vidék, mindenki áradozott a környezetről. Lóval vagy anélkül is ajánlom mindenkinek ezt a párját ritkító homokbucka labirintust.

A lovasfogadó tulajdonosa kész az együttműködésre velünk és kedvére való vendéglátóhelyével a lovas turizmust erősíteni. Mi adjuk a lovas szakmai hátteret, ő a vendéglátást, amelyben a szálláslehetőség nóvum lesz. Jövőre tervezzük programunk beindítását és remélem nyáron már lovas táborok helyszíne lesz a Pirtó lovasfogadó - jelentette ki Rózsahegyi Róbert.

forrás: www.halasmedia.hu