Regionális melegítés a tenyészre

on szerda, 14 szeptember 2016. Posted in Versenyek

Regionális melegítés a tenyészre

Regionális melegítés a tenyészre

Színvonalas regionális díjugrató lovasverseny ígérkezik szeptember 17-én Kiskunhalason. Szombaton a Hirling József  Lovasparkba látogató sportbarátok nagy mezőnyt láthatnak. Már a hét elején elérte a 150-et a startok száma, amely még növekedhet a nevezési határidő befejezéséig. A nyolc versenyszámban amatőrök, utánpótlás lovasok és felnőttek is nyeregbe szállnak. A rajtlistát böngészve a helyi lovasok színe-java Halasra jön versenyezni, de jó néhány országosan jegyzett díjugrató vendége lesz a rendező Lovas és Szabadidő Központ rendezvényének.

 

Havonta egy-két nívós versenyt rendeznek Kiskunhalason. A lovasok szívesen jönnek, mert a négy évszakos pálya bármilyen időjárási körülmények között megállja a helyét. A rendező a pályák igényes karbantartása miatt folyamatosan kiváló minőségű talajt biztosít, ami ezúttal a melegítési lehetőséget kínálja majd.

A karbantartása körülményesebb, munkaigényesebb, de a füves pálya is készen áll mindig a lovasok fogadására. Most ezt részesítik előnyben a lovasok és a füves arénában szállnak lóra a helyezések eldöntéséért. A versenyeket 90 cm-en kezdik, majd fokozatosan emelkedik a magasság és nehezednek a pályák.  A legnagyobb pályát délután 4 óra körül láthatják. A 130 cm-es magasságon kétfázisos versenyszámot rendeznek és már 21 startot regisztráltak a versenyirodában.

A szombati regionális verseny iránt azért is nagy az érdeklődés, mert két hétre rá az Országos Díjugrató Tenyészversenyre kerül sor, szintén a füves pályán. Ez jó lehetőség hozzászoktatni a lovakat, lovasokat az egyre ritkább gyepes pályához. A Hirling József  Lovasparkba a regionális és a tenyészversenyre is ingyenes lesz a belépés.

A tenyészversenyről bővebb információt ITT olvashatnak.

KI

2020 Popup Balloon