Szabadidő, lovas élet, család

on vasárnap, 12 máj. 2019. Posted in Események


Május 11-én, a Hirling József Lovasparkban rendeztek nyílt szabadidő lovas versenyt. Az elsősorban gyermekeknek és a lovaglással ismerkedőknek szóló szakág új lovas műfaj, amely kifejezetten kedvcsináló és családbarát. A halasi versenyen felkészült versenybírók értékelték a teljesítményeket, amelyben sokkal inkább a részvétel, mint a helyezés volt a fontos.

Szombaton délelőtt a Hirling József Lovasparkban jó kedvű gyerekek, anyukák, apukák nagyszülők gyülekeztek. A remek idő jó feltételeket biztosított a nyílt, szabadidő verseny megtartására, amelyhez a rendező Kiskunhalasi Lovasbandérium profi körülményeket teremtett.


Rózsahegyi Róbert, a lovarda vezetője, a Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület elnöke és az új szakág országos elnökségi tagjának szívügye a szabadidős szakág népszerűsítése."Ebben a műfajban még óriási lehetőségek vannak. A lovaglás legalapvetőbb ismérvei kellenek a szakág gyakorlásához - ami már nem kevés - de a feladatok jellegüknél fogva még nagy biztonsággal és sikerélménnyel teljesíthetők.


Mi figyeltünk arra, hogy mindenben kiszolgáljuk a résztvevőket és a legjobbat kapják az indulók. Mentőszolgálatot, tapasztalt, neves zsűri tagokat, precíz versenyadminisztárciós hátteret, és korrekt pályaépítést biztosítottunk. Hiszem, hogy mindent azzal a komolysággal kell ebben a szakágban is megszervezni, mint a már jól ismert, nagy hagyományokkal rendelkező díjugratásban" - fogalmazta meg a lovas szakember.A versenybíróság elnökének, Kunné Fekete Alexandrának a díjugrató és lovastusa sportból jól ismert segítsége volt. A pálya mentén, a zsűriben dolgozott Krizsán János, aki az 1966-os Koppenhágában rendezett ifjúsági EB-n lett Zsena nevű lován ezüstérmes díjugratásban, de más felnőtt világversenyeken és a Müncheni Nyári Olimpiai Játékokon is részt vett. A kiváló lovas az értékelés mellett minden résztvevőnek tanácsokat, segítséget adott.


A pálya körül izguló szülők abszolút biztonságban tudhatták az ifjú lovasokat. A lovarda mellett mentőautó biztosította a helyszínt, ha bármilyen - egyébként ebben a szakágban a legkevésbé előforduló - baleset történne. A versenyadminisztrációt Horváth Kriszta irányította, akit már az ország más versenyeire is hívnak a precíz, nagy figyelmet igénylő feladat teljesítésére. A pályaépítést a szakma egyik elismert szereplője, Bánfi Attila végezte.


A további képekhez katt ide!

A futószáras eredmények (valamennyien a Kiskunhalasi Lovasbandérium tagjai).

1. Szomor Viktória (Báró) 57,00 p
1. Nagy Kincső,(Báró) 57,00 p
3. Nagy  Laura (Csöpi)42,00 p
4. Szomor Júlia Csenge (Báró) 40,00 p
5. Bobek Zalán (Csöpi) 38,00 p
6. Ferencz  Botond (Báró) 37,00 p

A további kategóriák eredményeihez katt ide!

Kép-szöveg: Kovács Iván