Szombat este negyed nyolctól érkeztek az érdeklődők a Nemzeti Lovas Színház Aladdin című előadására Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkba. A két felvonásos zenés darabra nagy volt az érdeklődés. Este nyolc órára mindkét lelátó megtelt nézőkkel. Az előadás óriási közönségsikert aratott. Úgy tudjuk az idén érkezik még városunkban a Nemzeti Lovas Színház előadást tartani.

Barátságtalan, szemerkélő esős, hűvös időjárás jellemezte szombaton Kiskunhalast és környékét. A Nemzeti Lovas Színház Aladdin című darabjának helyi szervezője, a Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület még esőnapot is betervezett az esetleges rossz idő miatt, ám szerencsére erre nem került sor. Rózsahegyi Róbert, a bandérium vezetője örömmel mondta, hogy az előadást meg tudták tartani szombaton, méghozzá nagy sikerrel. Az egyesületi elnök azt is közölte, hogy akik esetleg lemaradtak az előadásról, mert nem kaptak már rá jegyet ne csüggedjenek, lesz még lehetőség a lovasparkban előadása az idén a lovas színháznak. És hogy mit láthatott a közönség az Aladdin című musicalben, azt a színház leírása alapján közreadjuk.

A címszereplőt, a jóképű és dörzsölt agrabai utcakölyköt Mohácsi Márk keltette életre. Aladdin szeretné maga mögött hagyni a tolvajok világát, mert hisz benne, hogy nagyobb dolgokra hivatott, de azt, hogy a hatalmas szultán gyönyörűséges lányának a szerelmét is elnyerheti, abban még ő sem hitt. A történet mozgatórugója a mindig vicces Dzsini, a lámpás szelleme, akit a Nemzeti Lovas Színház igazgatója, Pintér Tibor alakított. A lámpás kék szelleme igazán “színes” egyéniség: mindig mókás és tettrekész, de a szíve is a helyén van és nem mellesleg a Nemzeti Lovas Színház előadásában a lovakat is megbabonázza.

Jázmin – a szultán gyönyörű, bátor és határozott lánya – arra vágyik, hogy a megismerje az életet a palota falain túl, és hercegnőként jobban szolgálhassa Agraba lakóit. Jázmin hercegnőt Ilyés Jenifer alakította, aki a történet szerint belehabarodott a nincstelen fiúba és együtt éltek át számos kalandot, amíg végül az egymáséi lehettek.

A szerelmesek elé Jafar, a szultán számító udvari főtanácsosa állította a legtöbb akadályt. A ravasz és a varázslatait a rossz szolgálatába állító intrikus szereplő fekete lovával vágtatott be a küzdőtérre – Gazdik Dávid megformálásában. Egyetlen gondolat foglalkoztatta csupán, hogy ő kerülhessen a trónra! És ezért ördögi tervet forralt ki, hogy a kezébe kerüljön a hatalom.

A történet, az előadás módja, a látvány és a nagyszerű színészi alakítások elkápráztatták a több mint 800 nézőt a Hirling József Lovaspark arénájának lelátóin. A látványos és veszélyes lovasjelenetek, szinte önálló előadásként kaptak óriási vastapsot. Kiskunhalas május utolsó szombatján egy nagyszerű kulturális élménnyel lett gazdagabb a Nemzeti Lovas Színház előadásának köszönhetően.

Kép-szöveg: Kovács Iván