Az írási szolgáltatások jelenléte jelentős mértékben hozzájárul az oktatási környezethez.
Ezek a szolgáltatások, mint például a https://seminararbeit-schreiben-lassen.de/, kulcsfontosságú szerepet játszanak nem csak abban, hogy segítsék a hallgatókat határidők betartása, hanem értékes betekintést nyújt a gyakorlott írástechnikákba.
A hagyományos osztálytermi tanulás kiegészítéseként alternatív nézőpontot kínálnak, gazdagítva ezzel az általános oktatási élményt.

Kiskunhalas adottságainál fogva
gazdag lótartási kultúrával rendelkezik

halasi lovas életnek regionális és országos vonatkozásban a múlt század elején létesült csendőr lovaslaktanya adott teret. A lovasiskola huszár, katonai hagyományokon, a rendészeti feladatok szolgálati lóval történő ellátásának képzési, felkészítési céljával jött létre. Az intézmény a II. VH-t követően határőrségi lovas kiképző központként működött, amelyben ló és lovászképzés folyt, mellette a Határőrs Dózsa SE-ben nemzetközi szintű verseny sporttevékenység. A Lovasiskolát a Határőrség megszűnése után 2006-ban a város tulajdonba kapta, amelyet 2015. október 1-től adott át üzemeltetésre 15 évre a Kiskunhalasi Lovas és Szabadidőközpont Kft. részére. A magán tulajdonban lévő üzemeltető társaság elsősorban lovas és más kulturális, sport, szabadidős tevékenységek végzésére, események megrendezésére vállalt kötelezettséget. A társaság célja, hogy a nagy múltú lovasiskolát a város és az idelátogató nagyközönség számára is nyitottan hasznosítsa és fejlessze. Ezekhez a szolgáltatásokhoz az üzemeltetők megteremtették a feltételeket.

 

A lovasbázis jelenlegi épületkomplexuma áttekinthető, célszerűen kialakított, akár 80-100 ló igényes tartására is alkalmas istálló sorral rendelkezik. A szabadtéren a lovak mozgásához elegendő, változatos tér áll rendelkezésre négyévszakos, versenyzésre alkalmas, esti használatra lámpákkal megvilágított melegítőpályával. Ugyancsak része a komplexumnak a nemzetközi szinten jegyzett lelátókkal körbevett füves, verseny arénája. A szabadtéri lovardák mellett egy megújult talajú fedeles lovarda is része a bázisnak. A lovasiskola rendelkezik a lótartáshoz szükséges tárolókkal, raktárakkal, nyergessel, öltözőkkel, szociális létesítményekkel és egy lovas bolttal. Az üzemeltető társaság állandó nyitva tartással, 40 fő elhelyezésére, rendezvények tartására is alkalmas, kulturált vendéglátóhelyet tart fenn, Nyereg Klub néven valamint VIP helységet 20 fős rendezvényekhez. A Kiskunhalasi Lovas és Szabadidőközpont Kft. szolgáltatási körében biztosít kiemelten a lovassportot kedvelők körének, de nyitottan, bármilyen más szabadidős és kulturális rendezvények iránt érdeklődőknek lehetőséget, amelynek részletei a honlapon megtalálhatók. Lovasbázisunkon miden érdeklődőt szeretettel várunk. Javasoljuk, hogy megadott elérhetőségeinken egyeztessenek vendégeink igényeikről!

Tisztelettel: Lovas és Szabadidő Központ Kft. tulajdonosai