Lovasiskolai szolgáltatások kezdő lovasoknak

1. Picurka lovaglás

Lovaglás lépésben vezetett lovon 3 éves kortól. A foglalkozás 25 perces, célja, hogy a kisgyermekek megismerjék a lovat, ló körüli teendőket, valamint mozgásnevelés különös tekintettel az egyensúly és koordináció fejlesztésére. A lovaglás kisgyermek korban is rendkívül jó hatással van a mozgásra, finommotorikára, írás, olvasás elindítására, beszédfejlődésre, személyiségfejlődésre, szociális fejlődésre. A foglalkozás erre a célra kiképzett türelmes, nyugodt lovon történik, melyen rengeteg érdekes, játékos feladattal végzünk fejlesztő gyakorlatokat.

2. Futószáras oktatás

Lovaglás oktatás futószáron vezetett lovon, 6 éves kortól. A foglalkozás 30 perces, célja a biztonságos, helyes lovas ülés elsajátítása lépés, ügetés és vágta jármódokban, először voltizshevederben, majd nyeregben. A lovas megtanulja a lovaglás alapjait, megtanul egyensúlyban ülni, együtt mozogni a lóval, valamint a segítségek (testsúlysegítség, csizmasegítség, szársegítség) helyes alkalmazását. A foglalkozás erre a célra jól kiképzett iskolalovon történik.

3.Osztálylovaglás kezdő lovasoknak

A lovasok elsajátítják a lovardai rendet, megismerik a patanyomfigurákat, elsajátítják a biztonságos, helyes ülést majd a kiképzési skálát, és megkezdik a tudatos, önálló lovaglásra való felkészülést. Előkészítő és alaposztályos díjlovagló, valamint az ugrómunkát előkészítő feladatokat oldanak meg, tehát járóiskola és cavaletti gyakorlatokat végeznek és felkészítést kapnak a haladó lovas szint eléréséhez. Emellett megtanulják a lóápolást, nyergelést, kantározást, alapvető ismereteket szereznek a lovak gondozásáról, takarmányozásáról.

Haladó lovas szint

Egyéni felkészítés áll rendelkezésre, Rózsahegyi Róbert lovarda igazgatóval egyeztetve lehetőség van egyéni lovaglásra is.

Lovas terápia:

Lovardánkban képzett lovas terapeuta – Muskó Gabriella – segíti a speciális gyerekek lovaglását.

Bővebb tájékoztatásért keressék Rózsahegyi Róbert telephelyvezetőt.