Alap üzemmódba kapcsolt a lovasbázis a koronavírus-járvány miatt.. Nem fogad látogatókat a Hirling József Lovaspark. Egy szűk létszámú csapat jár csak be a létesítménybe, hogy elvégezzék a szükséges munkálatokat a bázis területén.

Rózsahegyi Róbert lovardavezető szerint felelősségteljes döntést hoztak azzal, hogy megszüntették a külső bejárást a lovaspark területére – mondta lovasbázis telepvezetője.
Úgy döntöttünk, hogy nem fogadunk látogatókat. Szünetelnek az edzések, a foglalkozások, az is bizonytalan, hogy mikor rendezhetünk versenyt. Ez az év erős lett volna a lovasbázis számára, április elején lett volna az első regionális megméretés. Folyamatos a kapcsolattartás a Magyar Lovas Szövetséggel – fogalmazott a lovardavezető.
Természetesen a bázison tartott lovak nem maradnak ellátatlanul. Egy szűk csapat foglalkozik a pacikkal. A bértartók maguk gondoskodnak erről, a Kiskunhalasi Lovasbandérium tagsága is besegít.
Járatják, gondozzák az állatokat. Fazekas István válogatott lovas is rendszeresen bejár és mozgatja a négylábúit. Azt mondja, mindenkinek be kell tartani a higiéniára vonatkozó utasításokat. Ő is nagyon várja már, hogy valóban elkezdődjön a versenyszezon.

Forrás: halasmedia.hu, Kovács Iván