A háromnapos CSI 2* 43. Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny nem csak az élsportról szólt. Kiegészítő programként bemutatók színesítették a kiskunhalasi eseményt a szünetekben. Egyik ilyen momentum az idén 25 éves Kiskunhalasi Lovasbandérium két tagjának kitüntetése volt május 1-jén.

Sokan nem tudják, hogy a lovasversenyek többségét a Kiskunhalasi Lovasbandérium tagjai szervezik. Az idén 25 éves egyesület születésnapi évfordulóján már több látványos programot szervezett, amelyről lapunk is beszámolt. A nemzetközi lovasverseny népszerűségét kihasználva két tagjuk, dr. Hollósi Renátát és Kovács Tibort ismerte el bandériumért éremmel az egyesület vezetése. Az érmeket a Kiskunhalasi Lovasbandérium főparancsnoka, Fülöp Róbert polgármester és Waclawczyk Dariusz huszár ezredes, a bandérium parancsnoka adták át az érintetteknek.

A lovasbandérium parancsnoka elmondta, hogy az egyesületben mindenki a szabadidejében végzi a hagyományőrző közösségi munkát, amit időszakonként értékelnek és jutalmaznak is. Remek alkalom volt ez a születésnapi évforduló és a látványos nemzetközi lovasverseny, hogy díjazzunk két kiváló egyesületi tagunkat. A bandériumért érem azt jelzi, hogy huzamosabb ideje és elkötelezetten segítik a mindennapokban egyesületi életünket az elismerésben részesült huszárjaink. Dr. Hollósi Renáta és Kovács Tibor szerényen, de nagy elszántsággal vannak jelen a bandérium – sokszor jelentős idő és energia ráfordítással járó – feladatainak ellátásában. Remélem a kitüntetésük további motivációt ad nekik és többi tagtársunknak is – zárta rövid nyilatkozatát a huszár ezredes. Kép-szöveg: Kovács Iván