Kora reggel, esős időjárási viszonyok között kezdődött el Kiskunhalason a Díjugrató Championátus első fordulója a Hirling József Lovasparkban. A sportolók négy lábú társaikkal a füves arénában mérték össze tudásukat. Az amatőr elődöntőt a Kiskunhalasi LTSE lovasa, Bölecz Virág Ráhel Filibert nevű lovával nyerte. További eredmények a folytatásban.

Reggel 7 órakor kezdtek a lovasok a tizenegy versenyszám időben történő befejezése érdekében. A nap során 207 startot láthatott a közönség. A verseny különböző magasságokon és kategóriákban folyt. A championátus keretében az elődöntőkre került sor, amelyek a 11 versenyszám többségét, hetet jelentettek. A további négy versenyszámok nyitott körök voltak, ahol minősülhettek a versenyzők a magyar bajnokságra, szintén különböző kategóriákban. Képgalériához katt ide!

A championátus keretében a lovasok az elért eredményeiket viszik tovább a következő napokra. Holnap, szombaton a középdöntőkre kerül sor, vasárnap pedig a döntőkre. A versenynap végén a csapat indulás sorsolására is sort kerítettek a szervezők, mert szombaton lesznek a csapatversenyek. Rekordszámú csapatnevezés érkezett, összesen 23 együttes dönti el egymás között a sorrendet.

A championátus elődöntőinek győztes lovasai:

Póni lovasok 100 cm elődöntő, lovasok stílusversenye (9 induló)
1. Gubicza Dorottya ZORRO VAN DE VOSSENTIP Varga Ménes GYLE összpont: 8,4

Gyermek 100 cm elődöntő, lovasok stílusversenye (11 induló)
1. Szabó Dorina ARVISURA, HHLK összpont: 8,2

Serdülő B 110 cm elődöntő, stílus verseny alapidővel (40 induló)
1. Kelemen Zsolt Péter GIZI, Orgoványi Lovas Klub 0 hp, 28,93 mp

Amatőr 110 cm elődöntő, kétfázisos, megszakítás nélkül (34 induló)
1. Bölecz Virág Ráhel, FILIBERT, Kiskunhalasi LTSE 0 hp, 23,24 mp

Serdülő A 120 cm elődöntő, kétfázisos, megszakítás nélkül(34 induló)
1. Szabó-Lódi Petra, LARRON, Csömöri LTKE, 0 hp, 22,95 mp

Utánpótlás 125 cm elődöntő, kétfázisos, megszakítás nélkül (23 induló)
1. Ábrahám Zsófia, CIBOULETTE DU GIBET, Túrkevei Városi SE, 0 hp, 21,19 mp

Felnőtt 130cm elődöntő, kétfázisos, megszakítás nélkül (11 induló)
1. Mihucz Tibor, TIMPEX GERLE, Timpex Nyíregyh. LK 0 hp, 26,26 mp

Bölecz Virág Ráhel (Filibert) győzelme mellett a helyi lovas barátok egy másik halasi érmes helyezésnek is örülhettek. A 125 cm-es nyitott kétfázisos, megszakítás nélküli számban (4 induló) született egy ezüstérmes helyezés Fodor Gábornak köszönhetően (Equirria Lovasklub, 0 hp, 30,69 mp), aki RÁDIHÁZA HUSZÁRTÁNC nevű lovával érte el a kiváló eredményt.

A teljes eredménylisták idekattintva érhetők el!

A lovasparkban holnap (szombaton) reggel 7 órától kezdődnek az események. A versenyek mellett a nap során kerül megrendezésre a Lovas majális, amely remekül illik a championátus izgalmainak oldására.

Képek: Gudmon Kata és Kovács Iván