Szeptember 24-én a Coveris csomagolóanyag-gyártó vállalat pirtói gyára munkatársainak rendeztek családi napot a társaság vezetői a Hirling Lovasparkban. Az egész napos vállalati rendezvényen komplex kikapcsolódási lehetőséget kínáltak színes programokkal a résztvevőknek. Az eseményen izgalmas csapatépítő tréningre is módja nyílt a résztvevőknek, amely sokkal inkább a jó emberi kapcsolatokon alapuló együttműködésről, mint a versengésről szólt.

A Coveris csomagolóanyag-gyártó vállalat pirtói egységének munkatársai népesítették be múlt szombaton a Hirling József Lovaspark arénájának zöld gyepét. Családi napot szerveztek a társaság vezetői a cég dolgozóinak. A rendezvényt Vincze László ügyvezető igazgató nyitotta meg, aki örömének adott hangot, hogy ilyen népes résztvevőszámmal tarthatják meg az eseményt.

A pirtói gyár vezetésétől megtudtuk, hogy a Coveris multinacionális cég helyi egysége dinamikusan fejlődik. A családi vállalkozásként indult gyár nem rég került a multinacionális Coveris vállalat tulajdonába. Céljuk, hogy a családias légkör előnyeit integrálni tudják a vállalatcsoportba, amelyre nagy szükség van az eredményes működéshez. A Coveris családi nap programjait kifejezetten ilyen szempontból alakították ki.

A lovaspark hatalmas zöld felületén légvár, ugráló vár állt rendelkezésre a kicsiknek. Az érkező családok legkisebbjeinél nagy tetszést aratott a színes ugráló várrendszer. A nagyobbak kipróbálhatták a kürtős kalács készítésének fortélyait. A kreatív tündér gyermekprogramjai ugyancsak lekötötték a kicsiket, az arcfestés, nagy kedvence volt a fiataloknak. A résztvevőknek a Kiskunhalasi Lovasbandérium tartott látványos, humorral fűszerezett lovas, huszár bemutatót.

A Coveris családi nap látogatott helyszínének bizonyult a lovaspark VIP épületében kialakított egészségügyi szűrőközpont. A vérnyomás, vércukor mérések mellett hasznos egészségügyi tanácsokat kaptak a kitelepült Vörös Kereszt Pirtói Alapszervezetének köszönhetően. Sokan éltek a lehetőséggel, hogy néhány egészségügyi alapinformációt meg tudjanak önmagukról.

A Coveris családi nap legizgalmasabb részének a csapatépítő tréning bizonyult. Kiss Balázstól, a rendezvény operatív szervezőjétől megtudtuk, hogy eleinte óvatos fenntartásokkal fogadták az ötletet dolgozóik, de a csapatépítő program gyorsan átfordult egészséges versengésbe. A változatos, színes, gondolkodásra, gyors együttműködésre, a csapaton belüli feladatelosztásra irányuló erőpróbák hasznosnak bizonyultak, miközben jól szórakoztatták a benevezett hat csapat tagjait.

A csapatépítő tréning befejeztével eredményhirdetésre került sor. Természetesen minden résztvevő team díjazásban részesült. Kialakult ugyan egy végső sorrend az egyes állomásokon gyűjtött pontok összesítésének köszönhetően, de a győzelmet egyértelműen a Coveris közössége, valamennyi résztvevő munkatársa érte el azzal, hogy jól érezték magukat a családi rendezvényen. Az erőpróbák után finom ebéd várta jelenlévőket a Kincsem Házban, majd Gusztos Bence fellépésével zárult a Hirling Lovasparkban szervezett Coveris családi nap.

Kép-szöveg: Kovács Iván