Vasárnap az egyéni döntőkkel fejeződött be a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság Bábolnán. A felnőtteknél soros és izgalmas versenyt hozott a végjáték szeptember 19-én, közel ezer néző előtt. A felnőtt egyéni versenyt és ezzel a Fiat 500 Hybrid személyautót Czékus Zoltán Ricola nyergében nyerte.

A KB Autoteam Kft. és az importőr FCA CEE Kft. által támogatott eseményen a sorozat utolsó napján az egyéni számok döntőire került sor. Jellemző a versengésre, hogy a döntő fordulóban az első hat helyen álló lovas minimális különbséggel állt a befejező körök előtt.

A döntő eseményeit sokan figyelemmel kísérték a lelátókról és a KB Autoteam Kft. meghívott vendégei közül is sokan elfogadták invitálásunkat és izgulták végig a kétfordulós finálét.

A számot Czékus Zoltán (Kisteleki Lovas Egyesület) Ricola nyergében nyerte meg és vehette át a győztesnek járó Fiat 500 Hybrid személyautó indítókulcsát. Ezzel már a magyar bajnokságok történetében már 12. alkalommal nyert az egyéni bajnoki címe mellé egy Fiat személyautót a győztes.

A győztes Czékus Zoltánnak Andrew Higgins a márka importőr FCA CEE Kft. ügyvezető igazgatója és Juhász Tibor, a KB Autoteam Kft. ügyvezetője adták át a Fiat 500 Hybrid indító kulcsát.

Felnőtt lovas OB döntő 2 fordulós, magasság 155 cm, kétfordulós versenyszám első három helyezett lovasa:

1. Czékus Zoltán,(RICOLA) Kisteleki Lovas Egyesület, 5,21 pont
2. Jármy Vince, (JB KORONAŐR) Némethy Bertalan Alapítvány, 5,96 pont
3. Dömse Tamás (CONQUISTADOR) D-TEAM SE, pont 10,48 pont

Jól szerepeltek a magyar bajnokságon a halasi díjugratók. A felnőtt győztes csapatatban két Kiskunhalasi LTSE-és lovas, Weinhardt Virág és Füzér Flóra szerepelt (csapatvezetőjük Füzér Gábor). A fiatal lovasok csapatversenyének második helyezett együttesében pedig Füzér Zsófi (Kiskunhalasi LTSE) volt csapattag.

Az egyéni versenyeken is jó formát mutattak a halasi díjugratók. A fiatal lovasoknál Füzér Zsófi (Nekton Calido, Kiskunhalasi LTSE) végül a negyedik helyen zárt. A felnőtteknél Weinhardt Virág (Chiclana, Kiskunhalasi LTSE) a negyedik helyen fejezte be az egyéni felnőtt kategóriát. A címvédő Fazekas István (Walter, Határőr Dózsa SE) a tizenkettedik helyen zárta a versenyt.

Gratulálunk minden résztvevőnek, helyezett és győztes díjugratónak!

Kép-szöveg: Kovács Iván