Szilvásváradon, a múlt hétvégén folyt a Fiat Díjugrató Országos Bajnokság. A felnőtt OB csapatverseny harmadik helyén halasi lovasok is szerepeltek. A vasárnapi egyéni döntők során Füzér Zsófi a negyedik helyen végzett Chiara nevű lovával (címképen). Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE) tanítványi közül bajnoki és érmes helyezések születtek. A felnőtteknél Fiat OB-t és a Fiat 500 Hybrid modellt Czékus Zoltán nyerte megismételve tavalyi győzelmét.

A Fiat Díjugrató Országos Bajnokságon évről évre születnek kiváló halasi eredmények. Az utóbbi évek legnépesebb, 7 fős halasi részvétele történt a négynapos szilvásváradi eseményen. Pénteken az egyéni felnőtt középdöntőt Weinhardt Virág nyerte Equest Cha- Cha-val és a második helyről várta a vasárnapi döntőt. A pénteki kör, egyben a felnőtt csapatverseny helyezéseit is eldöntötte. A bronzérmet a Füzér Flóra által vezetett Máchánszky Gyula Régió Csapata szerezte meg, Weinhardt Virág (Kiskunhalasi LTSE), Lehotai Máté, Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE) és Czékus Zoltán összeállításban.

A Kiskunhalasi LTSE vezetője és edzője, Füzér Gábor tanítványai a vasárnapi egyéni döntőkön kitűnően szerepeltek. A gyermek kategóriában első lett Bodnár Annabell (Comedy Star), a második helyen pedig Kiss Maja (Chacco) végzett. Az ifi lovasoknál Kiss Lizanna (Cloé) lett ezüstérmes. A fiatal lovasok kategóriájában Füzér Zsófi Chiara nyergében egyenletes teljesítménnyel épp csak lemaradt a dobogóról és a 4. helyen végzett.

Nagy érdeklődés övezte a felnőttek egyéni küzdelmeit, amely rendkívül szoros lett. A kétfordulós szám végjátékában Weinhardt Virág Equest Cha- Cha-val a 6. akadályt ütötte, ami megzavarta a lovat és a következő gátat csak második nekifutásra vette, ezzel a győzelmi esélyeik elszálltak, végül a 9. helyen végzett a Kiskunhalasi LTSE párosa. A bajnok, a tavalyi győztes páros Czékus Zoltán (Ricola) lett, és ezzel a fődíj, a Fiat 500 Hybrid személyautó is őt illette. Czékus Zoltánnak, a támogató FCA CEE Kft. régiós igazgatója, Rémi Gábor és Juhász Tibor, a KB Autoteam Kft. ügyvezetője adták át a győztesnek járó Fiat 500 Hybrid indítókulcsát.

A felnőtt egyéni győztes, Czékus Zoltán ismételt Ricola nevű lovával tavalyi bajnoki sikere után. A hatodik helyről indultak a döntő kör előtt. Azt nyilatkozta, hogy nehéz helyzetben voltak, de bízott a lovában. Úgy vélte, hogy hibátlan pálya esetén dobogós esélyei lehetnek. A hibátlan összejött, a riválisainak viszont ez nem sikerült. Győzelme magát is meglepte.

A halasi sikeredző és válogatott lovas, Füzér Gábor így értékelt. Nagyon örülök annak, hogy tanítványaim ilyen szépen helytálltak. Weinhardt Virágnak egy kis szerencsével bajnoki címe lehetett volna, de ilyen a sport, most nem sikerült. Egyéni tanítványaim közül bajnokot avattunk és érmes helyezéseink is voltak. Zsófi lányom előtt megemelem a kalapom, mert kéthónapos közös munka után hozta Chiarával a negyedik helyet, miközben az egyetemi tanulmányai is nehezítették a dolgát. A csapat harmadik helyért magam is lovagoltam, így személyesen lehettem részese lóháton a halasi sikereknek. Az amatőröknél is jót mentek a halasiak, ahol a középmezőnyben végeztek. Mindezek a halasi lovassport erejét jól jelzik – nyilatkozta a sikeredző.

Kép-szöveg: Kovács Iván