Április 28-a és május 1-je, között kerül megrendezésre a Dél-alföldi régió legnagyobb lovassport eseménye, a 2023. évi Díjugrató Grand Prix sorozat I. fordulója Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban, melynek fővédnöke dr. Budai Gyula miniszteri biztos, védnökei, Bányai Gábor kormánybiztos és Dallos Gyula miniszteri biztos.

A kiskunhalasi május elsejei lovasnapokként, nemzetközi szinten ismerté vált díjugrató esemény, az 1960-as évek végétől kerül megrendezésre, az évszázados múlttal rendelkező lovasbázison. Kiskunhalason, a Fazekas Mihály utca 1. szám alatt található lelátókkal ellátott lovas aréna, Magyarország és a közép-európai régió egyik legjobb minőségű ősgyep alapú füvespályája. A hazai díjugrató események egyik kiemelt versenyheszínén az utóbbi öt évben jelentős infrastrukturális fejlesztések történtek, ide várják az ország legjobb lovasait minden kategóriában, és az érdeklődő közönséget az április 28-a és május 1-je között szervezett Díjugrató Grand Prix I. fordulóra. Kiskunhalason a verseny zsűri elnöke Fugli Károly lesz, aki a 2024-es párizsi olimpia Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) által jóváhagyott díjugrató bírói névsorát erősíti.

A négynapos verseny során 30 versenyszámban, közöttük hat GP körben mérik össze tudásukat a legjobb hazai díjugratók. A kiskunhalasi forduló, a három önálló versenyből álló GP szabadtéri versenysorozat első állomása lesz. A verseny 3 570 000 Ft összdíjazású, május 1-jén, hétfőn délután a felnőtt GP előtt megrendezésre kerül az úgynevezett korlátugratás show-versenyszám. A versenyek naponta reggel 8 órától 18 óráig ingyenesen látogathatók, a helyszínen kávézó és étterem szolgáltatás várja a vendégeket.

A Hirling József Lovasparkban a verseny ideje alatt a Kincsem Kávézó teljes étel-ital kínálata várja az érkező vendégeket. A pálya körül kürtőskalács készítés és értékesítés is lesz. A lovasfelszerelések iránt érdeklődők lovasboltok kínálatából válogathatnak a pálya körül kialakított standokon. A versenyek időrendjét, a startlistát és a napi eredményeket a www.dijugratas.hu honlapon elérhetik az érdeklődők. A versenyekről a www.lovasbazis.hu oldalon napi összefoglaló készül fotókkal.

Elérhetőség: Hirling József Lovaspark, 6400 Kiskunhalas, Fazekas Mihály utca 1. szám.

Kiadta, a rendező:

Halasi Szabadidő Központ Nonprofit Kft.

Cím: 6400 Kiskunhalas Szabó Ervin utca 2/A.