Kiskunhalas város ünnepi rendezvényeinek szerves részei az emlékhelyeken díszelgő egyenruhások. A halasi emlékező események, ünnepek hangulatát az élő zenei háttér közben a díszelgő katonákkal tesszük tekintélyesebbé, emelkedettebbé. A Kiskunhalasi Lovasbandérium minden városi ünnepségen része a díszelgő egyenruhás háttérnek.

A városi ünnepeink állandó, sokszor természetesnek vett háttérszereplői a mindenkori a fegyveres testületek, hagyományőrző társadalmi szervezetek díszelgő egyenruhát viselő egységei, tagjai. A múltban az egykor Kiskunhalason állomásozó, szolgáló fegyveres erők és testületek, például a hatőrök, vagy azok lovas alakulatai a Határőrség Lovasiskolájából tették színessé, érdekesség az ünnepségeket. Manapság – már sok év óta – a Kiskunhalasi Lovasbandérium tagjai biztosítják városunknak a díszelgő ünnepi hátteret.

A városi ünnepségeken a Kiskunhalasi Lovasbandérium huszárjait az utóbbi időszakban a Kiskunhalasi SZC Dékáni Árpád Technikum daliás kadétjai egészítik. Jó az együttműködés, mert velük együtt állunk díszőrséget, díszsorfalat, vagy adunk tekintélyt parancsoló kíséretet, koszorúvivő segítséget a rendezvények szervezőinek.

Jól esett, hogy a szervező Halasi Városmenedzser Nonprofit Kft. nevében állandó szereplésünket és segítségünket – a 2023. március 15-it is -megköszönték. Segítségünkre, hagyományőrző elkötelezettségünkre, városunk iránti tiszteletünkre és önkéntes munkánkra a jövőben is számíthatnak!

Kép-szöveg: Kovács Iván