Január 8-án délelőtt közös reggelivel és edzéssel vette kezdetét a Hirling József Lovaspark idei évi programsora. A kezdőtől a profi lovasokig, a nagy öregek, a támogatók, a versenybírók, a háttér segítők és sok mindenki más, akik a halasi lovas élethez kötődnek gyűltek össze szombaton a lovasparkban, hogy beindítsák a 2022-es évadot.

December a lovasoknál is a visszavonulást, a pihenést és a befelé fordulás időszakát jelentik. A lovak nem tréningeznek, csak a szükséges mozgatásuk történik naponta, a lovasok is elmélyülnek a privát szférájukba – mondta Rózsahegyi Róbert, a lovaspark telepvezetője.

Ez az első szervezett rendezvényünk idén – nyilatkozta a lovasbázis első embere. Sokan eljöttek a halasi lovas élet szereplői közül a mai közösségépítő, kicsit szakmai, kicsit családi, könnyed szombati találkozónkra. Ezt a programot összekötöttük egy komoly edzéssel is, amit a díjlovas életben jól ismert, nemzetközi szintű szakember, Kafka Zsófia tart az érdeklődőknek.

Az ilyen jellegű csapatépítő rendezvényeknek több évtizedes hagyománya van nálunk. Biztosítunk finom ételeket, italokat, amelyeket felerősítenek az érkező vendégek ízletes hazai kóstolókkal. A koccintás is része a találkozónak. Beszélgetünk arról, hogyan teltek az ünnepek és mi várható az idei évben a lovaspark programjai terén. Bőven lesz miért hozzánk jönni az idén, mert tele vagyunk jobbnál-jobb rendezvényekkel, amelyek nem csak a lovakról és a lovas életről szólnak. A Kincsem Ház tavaly szeptemberi átadásával és a napokban megnyílt Kincsem Kávézóval, újabb közösségi tereink alakultak ki.

Az idei versenynaptár rögzült. Regionális, országos, sőt nemzetközi versenyünk is lesz. Ezek természetesen nyitottak a nagyközönség felé, csakúgy a tervezett Nemzeti Lovas Színház előadások. Utóbbiak pontos idejéről és az előadni kívánt darabokról még folynak az egyeztetések. A Kiskunhalasi Lovasbandérium hagyományőrző eseményeket szervez, de egyéb más családi és szabadidős programok várják majd a kiskunhalasiakat és az ide látogatókat 2022-ben.

A mai nap szakmaiságát Kafka Zsófia domborítja ki, aki elsősorban kezdő lovasoknak tart foglalkozásokat. A díjlovas szakember nagy népszerűségnek örvend országszerte és Halasra szinte hazajár. Az edzésein rendre sok jelentkező vesz részt, nem csak városunkból, hanem a megyéből és távolabbról is. Úgy gondolom, hogy a mai találkozónkkal kezdetét vette az újévi lovas élet program szinten. Az elkövetkezendő szakmai és szabadidős eseményekről pedig folyamatosan tájékoztatjuk majd a lakosságot – zárta szavait Rózsahegyi Róbert. Kép-szöveg: Kovács Iván