Hivatalos. A 2020. május 1-3 között tervezett nemzetközi díjugrató lovasversenyt nem rendezik meg a Hirling József Lovas park szervezői. A magyarországi veszélyhelyzet időszakában más egyéb betervezett eseményeket sem tart meg a lovaspark. Ugyanakkor a korlátozások feloldását követően, az eredeti versenynaptár szerinti programokat megszervezik a bázison – áll a társág közleményében, amit az alábbiakban olvashatnak.

Lovas és Szabadidő Központ Kft. közleménye

A Hirling József Lovasparkot üzemeltető Lovas és Szabadidő Központ Kft. vezetése alkalmazkodva a koronavírus-járvány megelőzése és lassítása érdekében Magyarországon bevezetett intézkedésekhez, a május 1-3 közötti, 43. CSI** Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyt nem tartja meg. A rendező a verseny lemondását a Magyar Lovassport Szövetséggel egyeztetve, a Nemzetközi Lovas Szövetségnél (FEI) írásban bejelentette. A lovasbázis úgynevezett alap üzemmódban működik a veszélyhelyzet időszakában, ami azt jelenti, hogy a tanfolyamokat, edzéseket, közösségi és verseny eseményeket mellőzve látja el feladatait. A lovasbázison lévő lovak felügyeletét, gondozását, ellátását, szükséges mozgatását a társaság kijelölt munkatársai a bevezetett higiéniai biztonsági előírások betartásával továbbra is végzik.

A Lovas és Szabadidő Központ Kft. elhatározott szándéka, hogy a veszélyhelyzet elmúlásával, a járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések feloldását követően a 2020. évi versenynaptár programjait folytatja, amelyről időben tájékoztatja a nyilvánosságot és a lovassportbarátokat. A társaság bízik abban, hogy a 2020. július 17-19-re tervezett Országos Díjugrató Grand Prix-n mint az év kiemelt versenyén már tudja fogadni a versenyzőket, csapatokat és a közönséget.

Kiskunhalas, 2020. március 26-án.

Juhász Tibor ügyvezető
Lovas és Szabadidő Központ Kft.