Csütörtökön elkezdődött Kiskunhalason az idei legrangosabb díjugrató verseny az országos minősítő és GP I. forduló. A füves arénát kímélték és a filces pályán rendezték a számokat. A lovasok az esős időben is hozták a felkészülésben befektetett munka gyümölcsét.

A versenyrendező Halas Szabadidő Központ Nonprofit Kft. a több nap óta tartó csapadékos időjárás miatt úgy döntött, hogy a füves pályára kiírt számokat a nyitó és a második napon is a négyévszakos pályára helyezik át. A lovasok a döntést jól fogadták és a filces felületen is helytálltak. Katt ide a képgalériához!

A kilenc órakor rendezett első számban a 110 cm-es 5 éves lovak stílusversenyében Burucs Borbála (Viktor-i Sportegyesület), MIAMI DE GARDER nevű lovával végzett az élen magabiztos teljesítménnyel, nulla hibaponttal, 8,10 összesített ponttal.
Az időjárás nem kedvezett a lovasoknak, mert hol esett, hol nem. A nap második körében, a 6 éves lovak stílusversenyében Kovács Henri (Morris Lovas SE) GUCCI IC nyergében kapta a legjobb értékelést hibátlan lovaglása mellett.

A rendezők délután kettőre írták ki a harmadik számot, a 120 cm-es nyitott kört, amely két fázisban, megszakítás nélkül történt. Ekkor sem kímélte az indulókat az időjárás, mert szinte az egész kör alatt folyamatosan esett az eső. A legkevésbé Kovács Ádámot (Timpex Nyíregyh. LK) zavarta a helyzet, mert TIMPEX HOLLYDAY nyergében 0 hibaponttal és a második fázisban leggyorsabban 29,57 másodperccel nyertek.

A negyedik számban, a 120 cm ifi és gyermek GP kvalifikációs körben, kétfázisos, megszakítás nélküli versenyt rendeztek. A kört Kiss Maja (Mórahalmi LSE) QUIPARA Z-vel teljesítette a legjobban, hibátlanul, a ráadásban 36,50 másodperc alatti idővel.

A nap legmagasabb akadályokkal nehezített ötödik versenyszáma, a 130 cm-es nyitott és fiatal lovas kör késő délután kezdődött. A kétfázisos, megszakítás nélküli versenyt Krucsó Szabolcs (Krucsó Lovasklub) LADY WINNER nyergében hozta az első helyen hibátlan lovaglással, 27,44 másodperces idővel.

Holnap, pénteken, a négyévszakos pályán folytatódnak a versenyek reggel nyolc órától. A nézők a Fazekas Mihály utcai főbejáraton juthatnak be a bázis területére. A belépés ingyenes.

A teljes eredménylista ide kattintva található!