Kétnapos felkészítő edzőtábor helyszíne volt csütörtök-péntek a Hirling József Lovaspark. A Kiskunhalasi Lovasbarndérium Egyesület Lovastorna Szakosztálya a nemzetközi bíró Bence- Kiss Krisztina és az Európa bajnok Bence Balázs segítségével készültek a két hét múlva sorra kerülő lovastona országos bajnokságra. A szakemberek szerint jó úton jár a halasi lovastorna.

Alig kétéves múltra tekint vissza a Kiskunhalasi Lovasbarndérium Egyesület Lovastorna Szakosztálya, amit a hatvanas-hetvenes évek Határőr Dózsa SE-és gyökerek mentén hívtak újra életre Rózsahegyi Róbert vezetésével városunkban. A fiatal lovastorna szakosztály szép sikereket tudhat magáénak az elmúlt két esztendőben, amit fokozni szeretnének, amire két hét múlva lesz alkalmuk a soron következő országos bajnokságon. Erre készülnek már jó ideje és most a két kiváló hazai szakember segítségét kérték két nap erejéig. A képgalériához katt ide!

Bence Balázs junior Európa-bajnok lovastornász és testvére Bence- Kiss Krisztina nemzetközi lovatorna bíró érkeztek csütörtökön a halasi lovasbázisra, hogy módszeresen készítsék fel a halasi lovastorna csapatot a magyar bajnokságra. A csapatot mű és élő lovon is trenírozták az elmúlt két napban. A szakembereknek pozitív tapasztalataik voltak a bandérium fiatal sportolóiról, persze javítani való akadt bőven, de ez természetes ebben a rendkívül összetett és nehéz sportban.

A szakemberek két napon át folyamatosan segítettek a felkészítő munkában, amit nagy örömmel vettek az egyesületnél. Javították a tartást, a mozdulatokat, gyakoroltatták a kűröket és hasznos tanácsokkal látták el a fiatalokat. A szakemberek megerősítették, hogy jó tornász alapokkal rendelkeznek a halasiak, amire lehet építkezni. Elismerően nyilatkoztak a Hirling Lovaspark adottságairól, amelyek biztosítékai a folyamatos munkának. A siker persze hosszú évek munkájának gyümölcse – hangsúlyozták, amiben szívesen segítenek.

Kép-szöveg: Kovács Iván